-
Tazminat haklarım
Merhaba , ben 10 yıldır özel bir şirkette idari işlerde görev yapmaktayım , son bir yıldır çalıştığım şirket aynı tüzel kişiliğe sahip istanbul daki bir başka firmasına bağlı olarak şube haline getirildi , geçtiğimiz kasım ayında aynı işveren personelden bir arkadaşımızın üzerine yeni bir şirket kurarak görev yaptığımız kendine ait olan şubeye kapanış verilerek şube kapatıldı , merkez halen devam etmektedir.Şube olarak görev yaptığımız firmadan ssk çıkışlarımızı verilerek , yeni açılan şirkettende girişlerimiz yapılmış.Bizlere hiç bir şekilde bilgi verilmeden yapıldı.Ssk çıkışımızın ve girişimizin yapıldığını biz daha sonradan kendi imkanlarımızla öğrendik.Anlaşılacağı üzere ne çıkış yapılırken nede yeni kurulan firmadan girişlerimiz yapılarken herhangi bir bilgi verilmediği gibi haklarımızla ilgilide bir bilgi verilmedi .Yeni kurulan firma tamamen formalıte olup bütün idare ve yönetim eski firmanın yöneticilerindedir yani yönetim ve işleyiş açısından herhangi bir değişiklik yoktur.Aynı görevlerimize aynı maaş ve haklarımızı alarak devam etmekteyiz.Ortada 10 yıl görev yaptığım firma kapatılmış oldu bu durumda eski firmamdaki haklarım yeni firmada devam edecek mi? Şuan kendi isteğimle işten ayrılsam haklarımı alabilecekmiyim?Birde en son aldığımız duyumlara göre eski firmanın merkezi olan istanbuldaki yerinide kapatılacakmış bu durumda yeni firma haklarımızı devr almamışsa ise geçmiş haklarımız için ortada bir firmada kalmamış olacak.Bu konuda aydınlatmanızı rica edecem.
-
Re: Tazminat haklarım
Yeni işveren tüm haklarınızdan ilk 2 yıl için eski işverenle birlikte,sonrasında ise tamamından sorumludur.Kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda haklarınız yanacaktır.
-
Re: Tazminat haklarım
Cevabınız için teşekkür ederim , eski firma şube kapanışı verdi ama yeni firma sıfırdan açıldı ve bizim ssk girişlerimizde yeni firmada yeni işe giriş gibi yapılmış muhasebecini söylediği bana..Birde eski firmadaki ürünler yeni kurulan firmaya fatura edildi o şekilde işlem gördü yinede bir hakkım olmuyor mu?
-
İşyeri şube kapanışı
Merhaba , cevap için tesekkür ederim , çalıştığım işyerinin şube kapanışı verildi.Kapanan firma ile yeni kurulan firmaya kesinlikle devir işlemi yapılmadı eski firma şube kapatıp yeni kurulan firmada sıfırdan başlamış gibi oldu öyleki eski kapanan firmadan alacak tahsilatları bile ayrıldı.Bizlerinde eski firmadan ssk çıkışımız yapıldıktan 21 gün sonra yeni firmaya girişimiz yapılmış yani arada gün kaybımız var.Bundan sonrada( yeni kurulan firmadan) 3 er aylık her personelin dönüşümlü olarak ssk sının kesileceği bilgisi verildi bugün.Bundan geçmiş zamanlarda aynı talebde bulunmuşlar ve kabul etmediğim için ssk dan kesilme yapılmamıştı.Sormak istediğim herhangi bir devir işlemi yapılmadığı kapanış verildiği için ve bize bilgi verilmeden ssk giriş çıkış yapıldığı (eski firmadan çıkışı yeni firmadan girişi) için haklarımızı talep etme hakkımız yokmudur?