Site hacklendi suç üstüme kaldı
İyi günler geçtiğimiz günlerde bir üniversiteye ait web sitesi hacklendi. Hacklenen kısım ilahyat fakültesi kısmı, aynı anda bende mühendislik fakültesinin sitesine girdim ve IP numaramdan 4 ilde 5 kişi ile birlikte benimde IP numaram çıktı ve iş yerime gelindi bütün bilgisayarlarıma, cdlerime harici HDD lerime el koyuldu. Bu el koyma işleminden 1 gün sonra ihaleye girecektim. el koyulan hdd lerden biri olay tarihinden 15 gün sonra alınmıs laptobuma aitti ve faturasını ibraz ettiğim halde vermediler. ihaleye gireceğim dökümanlar içinde gitti. ihaleye giremedim ve bir sürü zararım oldu. 15 günden fazladır bilgisayarlrımı kullanamıyorum aynı zamanda iş yerime 10 tane polisin gelip bir sürü kişinin gözü önünde bilgisarlarımı toplayıp götürmesi çevrede itibarımı zedeledi. bu konu hakkında maddi ve manevi tazminat açabilirmiyim. İki yöndende kaybım çok büyük. Bu konuda yardımcı olursanız sevinir....
Re: Site hacklendi suç üstüme kaldı...
Alıntı:
timuraydin rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler geçtiğimiz günlerde bir üniversiteye ait web sitesi hacklendi. Hacklenen kısım ilahyat fakültesi kısmı, aynı anda bende mühendislik fakültesinin sitesine girdim ve IP numaramdan 4 ilde 5 kişi ile birlikte benimde IP numaram çıktı ve iş yerime gelindi bütün bilgisayarlarıma, cdlerime harici HDD lerime el koyuldu. Bu el koyma işleminden 1 gün sonra ihaleye girecektim. el koyulan hdd lerden biri olay tarihinden 15 gün sonra alınmıs laptobuma aitti ve faturasını ibraz ettiğim halde vermediler. ihaleye gireceğim dökümanlar içinde gitti. ihaleye giremedim ve bir sürü zararım oldu. 15 günden fazladır bilgisayarlrımı kullanamıyorum aynı zamanda iş yerime 10 tane polisin gelip bir sürü kişinin gözü önünde bilgisarlarımı toplayıp götürmesi çevrede itibarımı zedeledi. bu konu hakkında maddi ve manevi tazminat açabilirmiyim. İki yöndende kaybım çok büyük. Bu konuda yardımcı olursanız sevinir....
Malesef ülkemizde bilişim suçlarının soruşturma aşamasında olay yerinde ne var ne yok hiç bir yedeği alınmadan alınıp götürülüyor.Bu da daha suçlu olduğu ispatlanmamış kişilerin mağdur olmasına yol açıyor.
Bu nedenle yapılan soruşturma işleminde size bir yedek verilmeden öylece bilgisayarlarınızın götürülmesinden dolayı uğradığınız zararındevletten tazmininni isteyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Çünkü bir flash diskte bile olsa, bilgisayarını aldığınız kişinin bazı bilgilerini yedeklemesine izin verilmelidir.
Re: Site hacklendi suç üstüme kaldı...
Olay hukuka aykırı bir şekilde gerçekleşmiş ve sizin zararınıza yol açmış ise maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. CMK'da belirtilen şekilde hareket edilmemesi, soruşturmanın haksız olması ve sizin itibarınıza zarar vermesi gibi koşulların oluşumu, tazminat hakkını doğuracaktır. Avukatınız ile görüşmenizde yarar vardır.