Dükkan Sahibi Çıkmamı İstiyor
merhbalar ben yaklaşık beş yıldır aynı dükkanda oturuyorum ve dükkan sahibi bugun beni aradı ve dükkanını boşaltmamı istedi konu ile ilgili geçerli bir mazeret sölemiyor, benim kira sözleşmem 15- nisanda bitiyor , ne yapmam gerekli bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
Re: Dükkan Sahibi çikmami Istiyor
Kira sözleşmesi kiracı kira sözleşmesi bitmeden 15 gün önce yazılı ihtarla ev sahibine çıkacağını bildirmeze KENDİLİĞİNDEN birer yıllık sürelerle uzar. (6570 sayılı kanun madde 11)
Dükkan sahibi 6570 sayılı kanunun 7. maddesinde tahliye koşullarından biri varsa 15 nisandan sonra tahliye davası açabilir.
Dükkan sahibi kira ödemelerini aksatıyorsanız size icra takibi yapabilir, temerrüt oluşursa derhal, aynı kira dönemi içinde 30 gün arayla iki haklı ihtar çekerse 15 nisandan sonra tahliye davası açabilir.
Bunların dışında siz istemedikçe, kirayı düzenli ödeyerek ve yıllık artışları yaparak ilelebet oturursunuz.
ilginize cok teşekkür edıyorum ancak bir şey daha sormak istiyorum , telefon gorüşmemizde , dukkkan sahibim bir ihtar cekecegini ve dukkanı bosaltmamı istiyecegini söyledi , dukkan sahibi bana kontrat süresi bitmeden ihtar çektiği vakit beni cıkarta bilitmi işyerimden , birde hatırladıgım kadarıyla bizden 5 yıl önce tajhliye taahütnamesi almıştı , aslınad sıkıntı tahminimce bizden daha fazla bir kira bedeli veren birini buldu çünki bundan 15 gun oncesi goruşmemizde sözlü olarak 5 yıl daha otura bılecegimizi söylemişti , ve bundan olayıda biz 15 gundur tadilat yaptırdık ve dekorasyona kadar değiştirdik bütün iş bittikten sonra tellefonla arayıp boşaltmamızı istedi
Dükkan Sahibi çikmami Istiyor
ilginize cok teşekkür edıyorum ancak bir şey daha sormak istiyorum , Dükkan sahibiyle telefon gorüşmemizde , dukkkan sahibim bir ihtar cekecegini ve dukkanı bosaltmamı istiyecegini söyledi , dukkan sahibi bana kontrat süresi bitmeden ihtar çektiği vakit beni cıkarta bilirmi işyerimden , birde hatırladıgım kadarıyla bizden 5 yıl önce tajhliye taahütnamesi almıştı , aslınada sıkıntı tahminimce bizden daha fazla bir kira bedeli veren birini buldu çünki bundan 15 gun oncesi goruşmemizde sözlü olarak 5 yıl daha otura bılecegimizi söylemişti , ve bundan olayıda biz 15 gundur tadilat yaptırdık ve dekorasyona kadar değiştirdik bütün iş bittikten sonra tellefonla arayıp boşaltmamızı istedi
ART NİYETLİ DÜKKAN SAHİBİ (acil )
ilginize cok teşekkür edıyorum ancak bir şey sormak istiyorum , Dükkan sahibiyle 5 yıllık konrtratımız var idi telefon gorüşmemizde , dukkkan sahibim bir ihtar cekecegini ve dukkanı bosaltmamı istiyecegini söyledi , dukkan sahibi bana kontrat süresi bitmeden ihtar çektiği vakit beni işyerimden tahliye ettire bilirmi , birde hatırladıgım kadarıyla bizden 5 yıl önce tahliye taahütnamesi almıştı kitra kontratıyla aynı yıl içinde , bu taahütnameyle birşey yapabilirmi , aslınada sıkıntı tahminimce bizden daha fazla bir kira bedeli veren birini buldu çünki bundan 15 gun oncesi goruşmemizde sözlü olarak 5 yıl daha otura bılecegimizi söylemişti , ve bundan olayıda biz 15 gundur tadilat yaptırdık ve dekorasyona kadar değiştirdik bütün iş bittikten sonra tellefonla arayıp boşaltmamızı istedi , NE YAPMAMIZ GEREKİYOR BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
ilginize şimdiden teşekkürler
Re: ART NİYETLİ DÜKKAN SAHİBİ (acil )
Tekrar yapmaya devam etmeden önce forum kurallarını hatırlamak isterseniz:
https://www.hukuki.net/rules.asp
özür dilerim konunun devamının nasıl olacagını kestiremedim , sadece durumum biraz acildi diye farklı konu actım
Yeni Dükkan Sahibim Fahiş Fiyatta Kira Istiyor
SELAM forum uyeleri , yaklaşık yedi yıldır oturdugum işyerimi , eski sahibi 01-09-2009 tarihi itibarıyle satmış ve yeni alan mal sahibi sözlü olarak eski oturdugum kıra bedelinin ıkı katını ıstedi ve bu bedeli ödemeyeceksen dükkanımı boşalt dedi ve peşi sıra noterden ihtarname geldi avukatı aracılığıyla , yeni iktisap ve ihtiyaç nedeniyle tahliye istegi , suan için benim yapmam gerekli en dogru yol nedir cunkı , eski iş yeri sahibimle ne kontrat vardı nede tahliye taahütü , hersey söz üzerineydi , bizim sözlü anlaşmamızda 15 sene oturcaktım cunkı işyerinin içerisini ıkı yıl once komple yeniden yaptırdım ve yaptırım nedeniylede cok ciddi bir şekilde satışta kar etmiştir normalde 300000 tl ye satacagı dukkanı 550000 ye satmıstır , bu konuda ne yapmam gerekiyor ilğinize şimdiden teşekkürler
Cevap: Yeni Dükkan Sahibim Fahiş Fiyatta Kira Istiyor
Kiracılık ilişkiniz şifahi anlaşmaya dayanıyorsa yapacak çok bir şey olduğunu sanmıyorum. Satın almanın ihbarı ile aynı koşullarda 6 ay daha kalırsınız sonra tahliye davası açılabilir. O da duruma göre 1-2 yıl sürdürülebilir belki.
Bir avukatla çalışmanızda yarar vardır.
Yeni Dükkan Sahibim Fahiş Fiyatta Kira Istiyor
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kiracılık ilişkiniz şifahi anlaşmaya dayanıyorsa yapacak çok bir şey olduğunu sanmıyorum. Satın almanın ihbarı ile aynı koşullarda 6 ay daha kalırsınız sonra tahliye davası açılabilir. O da duruma göre 1-2 yıl sürdürülebilir belki.
Bir avukatla çalışmanızda yarar vardır.
şimdi birde yeni alanın cık dediği yetmiyormuş gibi eski dükkan sahibim ödemiş oldugum kiraları yeniden tahsil etmek istiyor , 2002 de kira başlangıcım var ve kantrat yıllık 2000 lira üzerinden düzenlenmişti ozaman ve ben 2002 den 2006 ya kadar elden ödeedim bu kiraları ve bir belge almadım 2007 -2009 kadar ise bır kısmını banka diğer kısmını elden ödedim , bu konu karşısında bir kaç avukatlada konustum ancak siz değerli site üyelerinede sormak istedim bu konuda bana yardımcı olabılırmısınız