Nüfus cüzdanını kaybeden biri olarak kurtulabilmek için daha ne yapabilirim?
4 yıl önce kimliğimi kaybettim ve gazete ilanı verdim. Aradan 1,5 yıl geçti ve polisler tarafından hırsızlık suçundan mahkemeye çıkartıldım. Kimliğimi kullanan kişi yakalanmış parmak izleri alınmış, resmi çekilmiş , vücut taraması yapılmış. yani benim olmadığım apaçık ortada olmasına rağmen. 2,5 yıldır bitmeyen bir mahkemeyle uğraşıyorum. davaya gelmeyen müşteki ve kimliğimi kullanan kişinin yandaşları yüzünden mahkeme habire ertelenip duruyor.
Bu yetmezmiş gibi 4 yıl önce cep telefonu çalarak kimliğimi kullanan kişi cep telefonunu bir cep telefoncuya satmış, Mahkeme benim fotoğrafımı alarak bu cep telefoncuya teşhis etmesi için gönderdi. halbuki benim adımı kullanan kişi yakalanmış resmi çekilmiş parmak izi alınmış. olurda cep telefoncu benim resmime bakıp buydu veya benziyor derse. sonum ne olacak. bu kararı veren hakim neye dayanarak bunu yapabiliyor. ortada bir teşhis varsa 4-5 farklı insanın resmi gönderilsin ve telefoncu buydu diye seçsin sadece benim resmim gönderilerek sonuca nasıl varılabilir.
Suçu işleyen kişi benim kimliğimi kullanarak sanki benmişim gibi parmak izleri alınıp fotoğrafı çekilip bunca tutarsızlıklara rağmen böyle kanıtlarımın olmasına rağmen neden bu dava düşmüyor. mantık yürütemiyorum. Lütfen biri bana yardım etsin Aklımı kaçırmak üzereyim. Ben artık ne yapmalıyım?
Cevap: Nüfus cüzdanını kaybeden biri olarak kurtulabilmek için daha ne yapabilirim?
kimse cevap yazmamış herhalde atlanmıştır diye düşünüyorum.. talihsiz bir olay geçmiş olsun....