2006 yılında trafik kazası
merhabalar daha önce yazdığım yazının açık olamdığını belirtmişsiniz daha iyi olarak anlatmaya çalışayayım.
2006 yılında karıştığımız trafik kazasında tutulan rapor doğrultusunda trafik beni şuçlu buldu. yanlız kaza yaptığımız araç çalıştığım şirkete aitti ama ruhsat satın aldıkları aracın ilk sahibine aitti trafik sigortasıda aynı şekilde ama çalıştığım şirket bu aracı noter aracılığı ile üstüne alıp almadığını bilmiyorum kaza esnasında ilk sahibinin yaptırdığı ve daha günü dolmamış sigorta vardı ve biz doğal olarak raporlar için bu ruhsatı ve sigortayı sunduk trafik sigortasına hasar verdiğimiz aracın sigortası suç bizde olduğu için elimizde olan bizim sunduğumuz sigorta şirketine başvurmuş tabiki sigorta şirketi bunu karşılamayacağını ama hangi nedenle olduğunu bilmiyorum büyük ihtimalle yatırılmayan prim yüzünden. bu seferde aracın ruhsat sahibine aramışlar fakat ellerinde açık adres olamadığı için sürücü olarak bana icra takibi başlatmışlar şimdi ben ne yapmam lazım yardımlarınız için teşekkürler
Re: 2006 yılında trafik kazası
Konuyu biraz karışık anlatmışsınız. Kaza sırasında geçerli trafik sigortası vardı diyor ve sonra ödenmeyen primden bahsediyorsunuz. Trafik sigortası primleri kural olarak peşin ödenir.
Geçerli trafik sigortanız, sürücü belgeniz var, alkol ve kasıt da yoksa kusur sizde de olsa sigorta karşı tarafın hasarını ödeyecektir. Araç ruhsatının başkasının üzerine olması durumu etkilemez. Aracı fiilen uzun süreli olarak elinde bulunduran kişi yani zilyedi aracın işleteni kabul edilir. İcradan gelen ödeme emrine avukatınız aracılığıyla itiraz edin.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Re: 2006 yılında trafik kazası
Durum net anlatılmadığı için benim de yorumum tahminlere dayalı olacak. Sanırım çalıştığınız şirket aracı noter satışıyla almış fakat tescil işlemini yaptırmamış. Bu arada aracı şirkete satan kişi noter satış senedi ile araç üzerindeki sigortayı iptal ederek peşin ödediği sigorta priminin geri kalanını iade alarak kendi adına olan sigortayı iptal ettirmiş. Dolayısıyla kullandığınız şirket aracı sigortasız durumdaymış. Bu durumda elbette ki şirketin sorumluluğu mevcut, ancak bunun belgelerle ispatlanması ve haklılığınızın kanıtlanması uzun ve meşakkattli bir süreç gerektirecektir. Zira şirkete ulaşılamaması ve aracın sürücüsü olarak size ulaşılmış olması karşı tarafın zararının tazmininde öncelikle sizi sorumlu hale getirir. Sonraki süreçte haklılığınızı ispat etmek ve çalıştığınız şirkete rücu davası açabilmeniz için bir takım bilgi ve belgelere ihtiyaç olacaktır. Kısacası mutlaka bir avukatla görüşüp hukuki yardım almanızı öneririm.