benim atamam çıktı. eşim 8 yıldır özel sektörde aynı işletmede çalışıyor.işten ayrılması gerekiyor .eşi için iŞi bırakacağı için tazminat hakedebilir mi?
Printable View
benim atamam çıktı. eşim 8 yıldır özel sektörde aynı işletmede çalışıyor.işten ayrılması gerekiyor .eşi için iŞi bırakacağı için tazminat hakedebilir mi?
benim tayinim çıktı. eşim 8 yıldır özel hastanede çalılıyor.ayrılması gerekiyor.tazminat hak eder mi?hak ederse ne yapması gerekir.
Edemez....
nedeni nedir
Eşin iş değişikliği veya yerleşim yeri değişikliği iş kanununda tazminata hak kazandıracak haklı fesih sebeplerinden sayılmaması.
Kadın çalışanın evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde dilerse sözleşmeyi feshetmesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanması mümkün.
Bunun dışında işverenin kusurları dışında sebeplerle çalışanın sözleşmeyi sona erdirmesi kıdem tazminatına hak kazandırmayacağı gibi ihbar sürelerine uyulmaması durumunda işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar.
meraba benim çalıştığım faprikada benim ve arkadaşlarımın günü
eksikyatıyor acba neyapa biliriz ismimiz gözükmeden nasıl şikayet ederiz
bizi işten çıkarırlardiye ismiin gözükmesini istemiyorum
Bölge çalışma müdürlüğü ve SGK na şikayette bulunabilirsiniz.
İsim belirtmek zorunda kalabilirsiniz, isminizin karşı tarafa bildirilmemesi konusundaki hassasiyetinizi şikayet dilekçenizde belirtebilirsiniz.