Dosya Numarasini Nasil Ogrenebilirim?
Bir yildir yurtdisinda yasiyorum.
1997-2003 yillari arasi istanbul'da bir ozel sirkette calistim. Bu sirkette genel vekelatname ile calisiyordum. Sirketin tum isleri, pazarlama, bankalar, tahsilat islerinin yanisira, sirket ici gunluk muhasebesini de tutuyordum.
Isten ayrilma nedeni ise 'Emniyeti Suistimal-Gorevi kotuye kullanma" sucu. Sirkette bulundugum son donemlerde sirket hesaplarinda acik ciktimisti. Sozkonusu aciklari sirket patronlarina kendim bildirdim. Yine sozkonusu cikan acik tutar icin, 'noterden tasdikli', parayi sirket sahiplerinin izni olmaksizin kullandigima dair bir borc yazisi ve ayrica bir senet imzalattilar.
Olusan acigi odeyecegime dair soz de vermistim.
Fakat sirket sahipleri tanidiklari sure dolmadan, noterde imzalamis oldugum borc kagidina dayanarak evdeki esyalarimi haczettiler. Istanbul'da beni taniyan tum sirketlere de haber gondererek durumu anlattilar ve is bulmami engellediler.
Bu nedenle is bulmak icin yurtdisina ciktim ve su anda calisiyorum. Gecen bu sure zarfi icin eski sirket sahipleri, 'Emniyeti Suistimal-Güveni Kötüye Kullanma” suçundan dolayı suç duyurusu yapmışlar. Halen Şişli 2.Asliye Ceza’da yargılanmaktayim. Davanın başlamış olmasına karşın, ikametgahımin İstanbul’da olmasindan olayi, ne benim yargılamadan haberim olmuş;ne de mahkeme benim yurtdisinda olabileceğimi takdir
etmiş.
Bu nedenle de CMUK 223.madde uyarınca aleyhimde mahkemece “gıyabi tutuklama” kararı çıkartılmış.
Ogrenmek istedigim sey ise su;
Su an bulundugum ulkeden Turkiye'ye gelecek olursam (1 veya 2 ayligina) durumum ne olur. Ifademin alinmasi icin tutuklanirsam sayet davanin seyri ne olur? Hemen yargilanir cezalandirilirmiyim? Su an bulundugum ulkede buldugum is benim ve ailem icin cok onemli, kesinlikle bu isi kaybetmek istemiyorum..
Bu konu hakkinda beni en kisa zamanda bilgilendirirseniz cok memnun olurum.
Saygilarimla