Re: Mirasta erkek kız ayrımı
Kimse cevap yazmadığına göre galiba durum sandığımdan da karışık...
merhaba
Ahmet Tekşen ben
türkiyenin çoğu köyüne tapu kadastro yeni gelmekte
babadan miras kalan vasilere tarla ev bahçe bağ vs.yerlerin paylaşımında
kız kardeşe ve erkek kardeşe ne hak düşmektedir
ne kadarı erkeğe ne kadarı kıs kardeşe düşer
bana yardımcı olursanız sevinirim
çok acil
mirasta kız çocuk erkek çocuk ayrımı : S
bu başlıkta yazılanları okuyunca hele özellikle son mesajı inanmak istemedim.
miras paylaşımında çok şükürki hukuk devletiyiz cinsiyet ayrımı diye bir şey hiç olurmu arkadaşlar.
haa bu benim söylediklerim tapulu evraklı kayıtlı yerler için geçerli. Hala bir çok yerde kız çocuga yer vermek istemiyen zihniyetler vardır. Ama kanunlar önünde eşitiz ve bunu sağlayanlardan allah razı olsun. :)
------------
Babaanneden miras kalan 4 katlı evde Dedenizin nikah hakkını kimseye vermediğini varsayarak düşünürsek. 2 daire amcanıza 2 daire babanıza düşer. anneniz vefat etmişse o 4 katlı evden bir katta abinizin bir katta sizin.
ölüm hak miras helal diye bir laf var. Hakkınızı istediginiz için abiniz ve amcanızla ters düşecekseniz bırakın düşün bence. Kız çocuk olabilirsiniz ama sizinde bir aileniz çocuklarınız ihtiyaclarınız olacak. yani burada sizin istemenize bile gerek yokken hakkınızı vermeleri lazım yok vermeyip birde siz konuyu açtıgınızda kötü olacaksanız bu onların ayıbı. sizin hiç degil.
Sayın Ferni öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Uzun bir zaman cevap yazılmadığı için ümidimi kesmiştim.
Dedem kendi hakkını amcamın eşine vermiş. Yani 16 pay dan 10 pay onların 6 pay ise abimle benim. Amcam bizden verasetin kabulu için imza istiyor. Abim ise kendisine verilen diğer ev için kaygılı olduğu için imza yı atmamız taraftarı. İnanın ne yapacağımı şaşırdım. Bu tür davaların çok uzun sürdüğünü ve çok masraflı olduğunu söylüyorlar.
Acaba amcam dedemin sağlığında abime intifa ile bıraktığı ev ile ilgili kararı bozabilirmi? Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Ayrıca dediğiniz gibi.İyi ki hukuk devletinde yaşıyoruz. Bize bu imkanı yaratan büyüklerimiz nur içinde yatsın...
şuan 4 daireden 2 si amcanızın idaresinde diger ikisinden birinde abiniz digerinde anneniz yaşıyor doğru anladıysam yanlışsa düzeltin.
bu forumda okudugum kadarıyla dedeniz hakkını yengenize yada amcanıza vermişse dedeniz öldügüne göre siz bu satış yada verdi derken ne işlem yapılmışsa bunun bozulması için dava açabilirsiniz. Çok örnekler var forumda biraz karıstırım avukatlar bu babadan oğula (yengeye) satışların ileride diger mirascılar dava açarsa iptal edilecegini kesin bir dille söylüyorlar.
tabi imkanınız varsa tanıdık bir avukat v.s bence görüsün. Şuan dairelerden birinde anneniz oturuyorsa ileride o daire size verilmeli bence tabi :) yani erkek kardes hakkını almıs zaten, amcanıza dava açın ve dedenizin sizden mal kacırdıgını mahkeme yoluyla isteyin.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Sizinde dediğiniz gibi gayrimenkulun bulunduğu yerden bir avukatla konuştuk ve yasal süreci başlatma kararı aldık. Şunu öğrendimki tek başına bu tip şeylerele uğraşmak çok zor. En iyisi işi ehiline bırakmak...
Tekrar verdiğiniz destek için çok teşekkürler.
mirasta kız erkek ayrımı yoktur hukuk devletınde yasıyoruz...