Aile mallarına ihtiyati tedbir
merhaba beni bilgisi olan arkadaslar aydınlatabilirse minnettar kalırım. 30 yasındayım evlıyım.14 yasında bir kardesım var. ailem ömürleri boyunca bircok ev ve mülk yapmak ıcın benı asırı sıkıntılar ıcınde yasatıp tum refahı hep kendılerı surmustur. ve evlı oldugumda da tabıkı ev vs yada para yardımında bulunmadılar.. ve ne yazıkkı babam da annemı baska kadınlarla vs aldatma gibi ahlaksız olaylara girdi. kısacası anneme de babama da hıc guvenemıyorum cunku kendı aralarında bile yıllardır bu mal paylasımını cozemedıler. ben sahıp oldukları malları satmalarına engelolabilirmiyim? bunun ıcın sartlar varmıdır ve bu tedbiri ne kadar sure ıcın aldırabilirim ve ne kadar bir paraya mal olur bilgisi olan varsa cok sevınırım .
Re: Aile mallarına ihtiyati tedbir
Sizin veya kardeşinizin annenizin veya babanızın mallarında hiç bir hakkınız yoktur. Onlar -akıl sağlıkları yerindeyse- mallarını diledikleri gibi tasarruf edebilirler.Anneniz veya babanız vefat ettiğinde siz ve kardeşiniz mirasçı olduklarında hak sahibi olacaksınız. O zamana kadar anneniz de babanız mal varlıklarıyla ilgili dilediği gibi tasarrufta bulunabilir.
bukonuda baska fikri olan yokmu arkadaslar?
arkadaslar baska fikri olan yazarsa cok sevınırım
Mal anne ve babanızın malı,siz henüz bu mallar üzerinde hak sahibi değilsiniz,sn.sdt23 ün de belirttiği gibi ancak mirasçı sıfatınızla vefat edenin adına kayıtlı gayrimenkul ve sahip olduğu diğer maddi değerler üzerinde hak sahibi olabilirsiniz.
tesekkur ederim. saygılarımla.