Boşanma Sonucu İle İlgili Soru
Merhaba
26/02/2009 tarihli boşanma davamda 3 yıllık ayrı yaşadığımı şahitlerin ifadesi sonucu belirttim.
Karar olarak fiili ayrılık nedeni ile boşanma kabul edildi.Ancak manevi tazminat ödemem noktasında da bir karar çıktı.
Sorum;
1-Karşı taraf boşanmanın reddine dair temyize gidebilir mi?
2-Karşı taraf gerekçeli karardan sonra temyiz'e giderse temyizin sonuçlanması yaklaşık olarak ne kadar zaman alır?
3-Manevi tazminata itiraz ederek temyize gidersem boşanma kararının uzamasına etkisi olur mu?
İlginize teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim
Re: Boşanma Sonucu Ile Ilgili Soru
Alıntı:
zulfukartan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
26/02/2009 tarihli boşanma davamda 3 yıllık ayrı yaşadığımı şahitlerin ifadesi sonucu belirttim.
Karar olarak fiili ayrılık nedeni ile boşanma kabul edildi.Ancak manevi tazminat ödemem noktasında da bir karar çıktı.
Sorum;
2-Karşı taraf gerekçeli karardan sonra temyiz'e giderse temyizin sonuçlanması yaklaşık olarak ne kadar zaman alır?
3-Manevi tazminata itiraz ederek temyize gidersem boşanma kararının uzamasına etkisi olur mu?
1- Gidebilir.
2- Aşağı yukarı 10 ay civarında bu aralar 12- 14 ayı bulan dosyalarda varmış
3- Gidebilirsiniz, karar onanmadan geçerli olmayacaktır. Temyiz infazı durdurur.
geçmiş oolsun..
Re: Boşanma Sonucu İle İlgili Soru
Alıntı:
zulfukartan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Sorum;
1-gidebilir ancak sonuç değişmeyecektir.
madde 166: Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
2- temyizin süresi hakkında birşey söylemek mümkün değil. 1,5 yıl süren temyiz duymuştum.
davacı olarak 23.10.2003 te şiddetli geçimsizlikten açtığım dava birçok duruşmadan sonra karşı tarafın boşanmayı istememesi üzerine red olundu.şahitler dinlendi deliller toplandı bana ve oğluma toplam 300 tl nafaka bağlandı.eşyalarımı vermediği ve nafakamızıda ödemediği için icraya gidildi fakat bulunduğu ilçede depo bulamadığımız ve adliyeninde yeri olmadığı için eşyalar yeddi emin olarakta kendisine bırakıldı.
ödeme yapması için ne yapmamız gerekiyor?
2006 yılındaki son duruşmada 3 yıllık yasal süreyi başlatmak adına davadan feragat ettim. yargıtaydan gelen kesinleşme kararının tarihi 7.2.2007 dir.
3 yıllık süre bu tarihten itibaren başlayacak diye biliyorum doğrumudur?
şimdi bu süreyi bekliyorum ama bu süre içinde biraraya hiç gelmedik görüşmedik ve konuşmadık.
3 yılın sonunda hiçbir şekilde biraraya gelmediğimizi ispatlamak zorundamıyım ve eğer öyleyse nasıl?avukatım 'karşı taraf dilekçemize itiraz eder hayır biraraya geldik derse,sende kendi delillerini gösterirsin.eğer itiraz etmez biraraya gelmediğinizi kabul ederse delile ispata gerek yok dilekçede belirtmek yeterli' dedi.
yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Lütfen Bana Cevap Yazin çok Zor Durumdayim