Ataması çıkan 4/b linin iş sözlemesini feshi
Merhabalar
17.09.2008 tarihinde işe başladım.İşveren ile karşılıklı iş sözleşmesi imzaladık.İmzalanan sözleşme de " 3 yıl içerisin de herhangi bir devlet memurluğu sınavına girilmeyeceği,tek taraflı bir fesh olduğu durumlar da karşılıklı olarak 3'er maaş ödeneceğine " dair maddemiz vardı.
Ben 1,5 yıl içerisinde Sınava girip devlet atamam çıktı.Ve iş sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettim.Ayın 23'ünde istifamı vermiş bulunmaktayım.Ve ihbar sürem dolana kadar çalışmak istediğimde, çalışsam da dahi maaşımın ödenmeyeceğini söylediler.Benim içeri de 1 aylık maaşım,fazla mesaim,yıllık izinlerim bulunmaktadır.
Ben bu konu hakkında Yargıtay'dan işçi lehine dönen davalar olduğunu biliyorum.Ama konu hakkında yeteri hakkında bilgi almak istiyorum.
İlgilinize şimdiden teşekkür ederim.
Tarık MAVİ
Re: Ataması çıkan 4/b linin iş sözlemesini feshi
Sanırım bu konu da sıkıntı yaşanmıyor
İş sözleşmeniz belirli süreli mi belirsiz süreli mi? Eğer belirsiz süreli idiyse cezai şart geçersizdir.Dolayısıyla ihbar önellerine uygun olarak yapmış olduğunuz fesih geçerli olup işverenden ödenmemiş maaş vs. alacaklarınızı isteyebilirisniz. Eğer belirli süreli idiyse işverene 3aylık maaş tutarını ödemeniz gerekecektir. 1maaş almak isterken 3maaş ödeme yapmak durumunda kalabilirisiniz..
Belirli bir süre vardı.Bu durum da herşey işveren lehine olmuş oluyor.Çalışanın bu durum da düştüğü mağduriyet hiç bir anlam taşımıyor.Üç yıl onun için çalışacaksın...
Teşekkür ederim.Bilgilendirdiğiniz için.