Merkezi sistemle ısınma olan boş dairedeki ekstra peteklerin kapatılması
iyi günler,
Merkezi sistemle ısınan bir apartmanda, yeni almış olduğum dairede benden önceki ev sahibi ekstra petekler koydurmuş. Daire boş ve bir kaç ay daha kimse oturmayacak. Apartman yönetimince önceden alınan karar doğrultusunda aidatlar hem arsa payı hemde ekstra petek sayısına göre bir çarpan belirlenerek alınıyormuş. Ben daire boş olduğu için dairemdeki tüm kaloriferleri kapattım. Dolayısı ile ekstra petekler bir yana normal peteklerden de faydalanmıyorum. Standart aidatı ödemeyle ilgili bir itirazım yok ancak en azından dairede kimse bulunmadığı süre boyunca tüm kaloriferler kapalı olduğu için bu ekstra peteklerden kaynaklanan ilave ücreti ödemek istemiyorum. Sonuçta apartman bunlardan dolayı bir ısı/enerji kaybına uğramıyor. Aidatı standart petek sayısı kadar ödeyen daire sahipleriyle aynı tutarda ödemek istemem hukuki olarak yanlış mıdır?
Merak edenler için ekstra petekler için istenen ek aidat 200 tl kadar.
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
Re: Merkezi sistemle ısınma olan boş dairedeki ekstra peteklerin kapatılması
Vicdanen doğrudur. Fakat hukuken kabul görmez.Yasada sizin durumunuzda olanlar için şu yaptırım vardır. Kat maliki ortak yer ve tesisler üzerindeki kullanım hakkından vaz geçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz der.Taşındıktan sonrada kullanmayacaksanız söktürün derim.Yada yönetimle konuşarak hiç olmazsa oturana kadar yakmadığınız için fazladan olan peteklerden muaf tutulmanızı rica edebilirsiniz, başka yapacak bir şey yok.
Re: Merkezi sistemle ısınma olan boş dairedeki ekstra peteklerin kapatılması
Sayın BUĞRA MUTLU sorunuzun cevabını sayın ŞAHİN 41 net bir şekilde cevaplamış, buna ilaveten apartmanınızın yönetim planını incelemenizi öneririm, çünkü bazen müteahitler dairelerini uzun süre satamadıklarından dolayı yönetim planına boş kalan daireler apartman ortak giderleri ve yakıt parasının yarısını öderler diye ibare koydurmaktadırlar.Belki bu madde sizin yönetim planındada olabilir.