Davanın açıldığı şehir ile ilgili
Merhabalar ben eskişehirde ikamet ediyorum eşimin nüfus kaydı afyonda ve bana afyondan dava açmıs ama bizim nikahımız eskişehirde kıyıldı ve başvuru adresinde eşim bizim ev adresimizi kullandı. Şimdi ben davanın eskişehirde olmasına dair yetkisizlik başvurusunda bulunsam dava dosyası eskişehire gelirmi?
Teşekkürler.
Re: Davanın açıldığı şehir ile ilgili
Alıntı:
elaya rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ben eskişehirde ikamet ediyorum eşimin nüfus kaydı afyonda ve bana afyondan dava açmıs ama bizim nikahımız eskişehirde kıyıldı ve başvuru adresinde eşim bizim ev adresimizi kullandı. Şimdi ben davanın eskişehirde olmasına dair yetkisizlik başvurusunda bulunsam dava dosyası eskişehire gelirmi?
Teşekkürler.
eşlerin ayrılmadan önce oturdukları yer makemesi ve bundan sonra oturacakları yer mahkemesi yetkilidir. Eşinizin açmış olduğu dava itirazınıza bağlı oalarak yetkisizliğe uğrayacaktır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
eşlerin ayrılmadan önce oturdukları yer makemesi ve bundan sonra oturacakları yer mahkemesi yetkilidir. Eşinizin açmış olduğu dava itirazınıza bağlı oalarak yetkisizliğe uğrayacaktır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim.
İkametgahınızı resmi olarak Eskişehir'e aldırdınız mı?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
İkametgahınızı resmi olarak Eskişehir'e aldırdınız mı?
ikametgahım hep eskişehirdi doğma büyüme eskişehirliyim.
Peki nüfus kütüğünüz de eskişehir'de mi?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Peki nüfus kütüğünüz de eskişehir'de mi?
hayır nüfus kütüğüm afyonda eşimin kütüğü afyonda olduğu için aldırmıştık.
Şu anda afyonda gözüküyor ama nikah eskişehirde kıyıldı ve benim baba evi adresim kullanıldı.
Anladım. Bu durumda yetki itirazınız red edilir diye düşünüyorum. Keşke boşanma davası açılmazdan önce yetki itirazı konusunda bilgi alsaydınız avukatınızdan.