Bakmakla Yükümlü Olduğum Annem İçin
Merhaba: Ben 1998 yılında Maliye ye Hizmetli memur olarak taşraya atandım. Yaklaşık 10 yılı aşkın ilçede görev yapıyorum bu güne kadar hiç tayin istemedim. sicil raporlarım 90 üstüdür. Fakat bakmakla yükümlü olduğum annem için tayin istiyecektim ki benim amirim sen tayin istersen muhafakatlı gelecektir öyle gelirse ben tayin onayını onamam kalırsın burda. bende bunun üstüne tayin istemekten vazgeçtim. Yaklaşık 3 ay öncede gece saat 11,30 da annem aniden rahatsızlanarak fenalaştı, ilçedeki sağlık merkezine götürdüm ordanda Ambulansla il merkezine yolladılar. İl merkezi ilçeyle 105 km. uzaklıkta olmasına ragmen yolların elverişli olmamasından dolayı 4 saatte ilmerkezine ulaştık. Annemi il merkezinde bulunun devlet hastanesine götürdüğümde annemin beyin kanaması geçridiğini öğrendim. şimdi sol tarafı tutmuyor, felçli. Anneme sağlık kurulu raporu çıkardım tayin istiyecem çıkmaması halinde ne yapmam gerikiyor. bilgilerinize ihtiyacım var. saygılarımla.
Re: Bakmakla Yükümlü Olduğum Annem İçin
Bence, tayinin olmaması halinde gösterilecek sebebe göre nasıl hareket edeceğinizi tesbit etmeli veya aramalısınız.Şimdiden çok erken.
İyi günler...
Teşekkür ederim Çok sağolun. İyi çalışmalar
Selam. Arkadaşlar ben 100 gün oldu Defterdarlık makamına tayin dilekçesi yolladım, ama herhangi bir cevap gelmedi. Sadece personelden bir çalışan beni arayarak kaymakamdan ayrılmasında bir sakınca yoktur yazısı alırsan seni alabiliriz dedi, aksi taktirde seni alamayız dediler müdür beyin emriymiş... Bende Kaymakam beyle görüştüm senin ifade ettiğin yazıyı vermem dedi. Şimdi tam 100 gün oldu ne bir yazılı cevap var nede soran. annemde hala felçli ve durumu çok kötü. şimdi bu durumda benim ne yapmam gerekiyor. Akşamları yatamaz oldum psikolojim bozuldu kötü birşey yapmaktan korkuyorum. yardımlarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar.
Tayin talebinize cevap verilmemiş olması, talebinizin idarece ret edildiği anlamındadır.Çünkü 60 günü geçmiş.Sizin dilekçeyi verdiğiniz tarihten itibaren 60 gün geçtiği ve cevap verilmadiğine göre,60.günden itibaren 60 gün içinde ret işlemine karşı idare mahkemesinde dava açacaksınız.İşin içinde "bakıma muhtaç kişi" olması sebebiyle büyük ihtimalle davayı kazanırsınız.Dava açmak için süreniz daralıyor.
İyi günler...
Yardımlarınız için telekkür ederim.
Cevap: Re: Bakmakla Yükümlü Olduğum Annem İçin
Selam arkadaşlar, Defterdarlığın yazısı bana geldi yazıda;
İlçeniz Müdürlüğünüzde yetersiz personel olması sebebiyle şimdilik tayin talebiniz olumlu karşılanmamıştır.
Burda yapmam gereken bölge idare mahkemesine dava açmamdır, ama elimde bir örnek bulunmmamaktadır. Elinde buna yakın mahkeme örnekleri olan arkadaşlar bana yollayabilirmi.
şimdeden teşekkür ederim.