Ödenmiş borcun devamı geldi.
Merhaba arkadaşlar
Bunda 2 sene önce başlattığım digiturk aboneliğimi yerdeğişikliği sebebi ile bütün borçları kapatarak iade ettim,iade süresini biraz geciktirmiştim.
Bunda birkaç ay önce telefonuma şöyle mesaj geldi (........ nolu digiturk aboneliniz nedeniyle indirim kampanyası yapılmaktadır bilgi almak için hukuk buromuzla irtibata geçin) akabinde telefon ile görüştük 60tl borcun toplam 280tl olduğunu söylediler o ana kadar böyle bir borcum olduğundan haberim yoktu ne hukuk bürosu ne digiturk tarafından kasıtlı faiz işlesin dermiş gibi 1.5 sene haberdar edilmedim.
İndirim kampanyası olduğu için borcumu ödersem 182tl ye düştüğünü belirttiler.Bende uzatmadan hemen banka hesaplarına havale geçtim dekontu faxladım ve telefonla teyit aldım,çünki bütün kayıtlarda soyadımda harf hatası vardı yanlışlık olmasın diye. Buraya kadar normal.
Aradan bir ay kadar geçti telefonuma aynı mesaj tekrar geldi.(........ nolu digiturk aboneliniz nedeniyle indirim kampanyası yapılmaktadır bilgi almak için hukuk buromuzla irtibata geçin) aradım benim borcumu ödemiş olduğumu ve elimdede dekont bulunduğunu söyledim,biz size döneriz dediler.
Yarım saat sonra telefon geldi ve bürodaki benim ilk görüştüğüm arkadaşın yanlış hesap yaptını,işlenmiş 30tl lik faiz borcum varmış güya yarısının düşülmesi gerektiğini yani 15tl indirim varmış.
Ben bukadar büyük yalnışlık olabileceğini sanmıyorum işin içinde bir bit yemeği var ama anlayamadım, 182TL ödedim 90TL daha ödersem borcun tamamına indirim kandırması ile tahsil etmiş oluyorlar ve telefon görüşmelerimizde kayıt altında tutulduna göre,yapabileceğim herhangi birşey varmı bir yol gösterirseniz sevinirim.
Re: Ödenmiş borcun devamı geldi.
Hakkınızda yapılmış icra takibi var mı? Önce bunu öğrenin. Sonra bana kalırsa icra takibine itiraz edin. Çünkü bahsettiğiniz kuruluşta bu işler malesef pek hukuki yürümüyor.
Re: Ödenmiş borcun devamı geldi.
İcra dosyasını incelemelisiniz. Usule uygun mu, toplam borç ne kadar? Hesaplama yaptırabilirsiniz. İcra dosyası olsaydı size tebliğ yapılırdı, haberiniz olurdu, haberiniz olmadığını söylüyorsunuz.
Bütün borçları kapatarak iade ettim demişsiniz, o zaman bu borç nereden çıktı araştırmalısınız. Gerçekten böyle bir borç var mı? Direk Digiturkle görüşüp borcun olup olmadığı, varsa ne kadar olduğu, neyden kaynaklandığı, bildirdiğiniz adrese son gönderilen faturayı ve bu faturaya bu borcun yansıtılıp yansıtılmadığını vs sorabilirsiniz.