Narkotikten çağırılma ve cezası

Arkadaşlar daha önce teknik takip sonucu narkotikten çağırılıp davaya giren var mı?
dava sonucu nasıl sonuçlandı?
sicilin temiz sadece bir kez konuşma geçmiş.ve tipinden düzgün olduğu anlaşılan bir kişinin cezası ne olabilir?
son çıkan deniz sekinin olayında da bir teknik takip söz konusu fakat neden hapise aldıklarını anlamadım
cevap verirseniz çok sevinirim.

Re: Narkotikten çağırılma ve cezası

bir kişi bile cevap verecek bilgiye sahip değil mi?

Alıntı:

cankushum rumuzlu üyeden alıntı

bir kişi bile cevap verecek bilgiye sahip değil mi?

Deniz Seki'nin olayında uyuşturucu sadec kullanımı değil satışıda söz konusu o yüzden tutukluluk kararı verilmesi mümkün.
Teknik takipte sadece bir konuşma var demişsiniz fakat bu konuşmanın içeriği önemli sayısı değil.
"Cevap verecek bilgiye sahip bir kişi bile yokmu" demişsiniz fakat yazdığınız olay cevap verilebilecek yeterli bilgiyi sunmuyor.
Narkotikten duruşmaya girme diye bir şey yoktur.İlk önce kanun maddesini bilmiyorsanız bile ne ile suçlanıldığını yani kabaca "uyuşturucu kullanmakmı,satışmı" açıklamanız gerekir. 
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak 
TCK MADDE 191. de 
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ti¬ca¬reti 
TCK MADDE 188. de düzenlenir.

daha önce konuyu açtığım için okunup bilgisi var sanıyordum..narkotikten satıcının telefonu dinleniyormuş..ve sadece birkez ondan alınmak istenen bir esrar maddesi sözkonusu..ve kamu davası açılıp sulh mahkemesinde dava görülecek.bu davada iyi hal ya da çalışılan şirket durum gözönüne alınmıyor mu? ayrıca denetimli serbestlik kararı verilirse bu kararın çeşitli durumları olduğunu öğrendim..hata bazı durumlarda sicilde gözükmediği sadece özel bir sicil raprunda gözüktüğünü  hakime soruğ öğrenmiştim..
bilgi verebilirmisiniz.

Alıntı:

cankushum rumuzlu üyeden alıntı

daha önce konuyu açtığım için okunup bilgisi var sanıyordum..narkotikten satıcının telefonu dinleniyormuş..ve sadece birkez ondan alınmak istenen bir esrar maddesi sözkonusu..ve kamu davası açılıp sulh mahkemesinde dava görülecek.bu davada iyi hal ya da çalışılan şirket durum gözönüne alınmıyor mu? ayrıca denetimli serbestlik kararı verilirse bu kararın çeşitli durumları olduğunu öğrendim..hata bazı durumlarda sicilde gözükmediği sadece özel bir sicil raprunda gözüktüğünü  hakime soruğ öğrenmiştim..
bilgi verebilirmisiniz.

Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak 
MADDE 191.– (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır
Bu durumda 2 yıl veya daha az süreli hapis cezası alınacağı için cmk 231'de yer alan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi olanağı ortaya çıkıyor.
Eğer karar bu şekilde verilirse sicile işlenmeyerek ayrı bir sicilde tutuluyor ve 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlenmemesi durumunda dava hiç açılmamış sayılıyor.
Eğer böyle bir karar çıkarsa sizin için en iyisi olacaktır.Tabiki burada hakimin takdiri çok büyük yer tutuyor.
Bu nedenle tüm duruşmalara girerek iyi halli biri olduğunuzu suç işlemeye yönelik bir yapınız olmadığını göstermeniz çok önemlidir kanaatimce.

çok teşekkür ederim..zaten özel bir şirkette müdür olarak çalışıyorum.görüştüğüm bir kaç avukatın da söylediği tip olarak bu suçu işleyen ya da sürekli işleyebilecek bir tip olmamam.mahkeme günü orada bulunacağım ..hatta bundan yaklaşık 3 ay önce heyecan ve meraktan aynı konudan gireceğim hakimin duruşmasını izledim.ve kimsenin avukat ile gelmediğini gördüm..enazından ilk duruşmaya kendim gideceğim..ertelenme gibi bir durum olursa avukat tutacağım.