Re: Kombi Tamiratı Hakkında
Ben de kiracıyım ve aynı şekilde oturduğum evdeki kombinin anakartı arızalandı. Yetkili servisi çağırdım ve arızanın kullanım hatasından kaynaklanmadığına, kombinin yaklaşık 15 yıldır kullanılan bir model olduğundan ve 10 yılı geçtikten sonra bu tür arızaların ortaya çıkmasının doğal olduğuna dair bir rapor tanzim etti. Durumu ev sahibine ilettiğimde herhangi bir sorun yaşamadan her türlü masrafı kendisi karşılamak suretiyle yeni kombi (hermatik) taktırdı ve sorun kalmadı. Sanırım sizin durumunuzla benzerlik arzediyor. Şayet arıza kullanım hatasından kaynaklanıyorsa elbette ki bu arızanın giderilmesi tamamen kiracının sorumluluğundadır. Ancak kullanılan demirbaş ekonomik ömrünü doldurmuşsa ve herhangi bir hatalı kullanım sözkonusu değilse (ki bu durumu tespit etmek yetkili servisin görevidir.) arızalanan demirbaşın yenisiyle değiştirilmesi veya tamiri ev sahibinin sorumluluğundadır diye düşünüyorum.
Re: Kombi Tamiratı Hakkında
Sizin kombiniz 15 yıl kullanılmış bizimki henüz 8 yıllık 5 yıldırda bu kiracı kullandı o zaman kombinin kaç yıl ömrü olduğunu öğrenmemiz gerekiyor teşekkürler yine de bu konuda yetkililerden cevap bekliyorum