işe gireli 1 yıl 11 ay oldu. özelleştirmeden dolayı özel sektöre devrimiz yapıldı. geçen seneki yıllık iznimi kullandım, fakat bu sene 2. yılımı doldurmadım daha 11 ay oldu, şuan istifa edip işten ayrılsam 11 aylık izin ücretimi alabilirmiyim?
Printable View
işe gireli 1 yıl 11 ay oldu. özelleştirmeden dolayı özel sektöre devrimiz yapıldı. geçen seneki yıllık iznimi kullandım, fakat bu sene 2. yılımı doldurmadım daha 11 ay oldu, şuan istifa edip işten ayrılsam 11 aylık izin ücretimi alabilirmiyim?
Senelik izin hakkı yılın tamamlanması ile doğar. İkinci yılı tamamlamadığınızdan senelik izin hakkı da doğmaz. Ancak işyeri devirlerinde devralan işveren senelik izinden sorumludur.
Yıllık ücretli izne hak kazanmak için belirli bir süre çalışmış olmak şartı arandığından, çalışan her çalışma yılına ait ücretli iznini gelecek yıl içinde kullanır. Her yıl izne hak kazanmak için de, yıl hesabı, en son izne hak kazanıldığı günden itibaren bir yılın dolması durumunda yıllık ücretli izin hakkı doğmuş olur. (İş Kanunu Md. 54) O nedenle, siz 1 ay daha çalışarak, ücretsiz izin hakkınızı doldurmanız yerinde olur...
yıllık izin kullanmayanlara verilecek ücret nasıl hesaplanır?
Sözleşmenin sona ermesi durumunda kullanılmayan izin ücretleri ödenebilir.
(Aylık net ücret / 30)x izin günü
bu aylık net ücrete asgari geçim indirimi dahilmidir?