Anakartım Haksız Yere Garanti Kapsamı Dışına Çıkarıldı
Merhaba, Penta Blgisayar A.ş. aracılığı ile almışolduğum, Gigabyte GA-X38-DS4 model anakartımda 24.12.2008 tarihinde bir arıza oluştu ve hiç görüntü gelmiyordu. Bende anakartımı Penta Bilgisayar A.Ş. aracılığı ile Gigabyte 'ın türkiye teknik servisine gönderdim. aradan 20-25 gün geçtikten sonra Garanti kapsamında onarılarak (Donanımsal onarım yani bios chip i değitirilerek) anakartım bana geri gönderildi. Ben anakartımı alıp, bilgisayarıma bağlayıp denediğimde yine aynı sorun devam etmekteydi yani yine görüntü gelmemekteydi. Tabi anakartımın benim elime geçmesi, Cuma gününe denk geldi. Bende hemen erkesi haftanın Pazartesi günü öğleden önce anakartımı tekrar garantiye gönderdim. Bu sefer anakartaki yollarda aşırı voltaj sonucu kısa devre oluştuğunu belirttiler. Tamamen kullanıcı hatası diyerek geri gönderdiler. Öncelikle benim yaptığım kontrollerde power Supply dahil hiçbir bilgisayar parçamda sorun veya problem yok, çünkü başka bir anakart ile bilgisayarım sorunsuz çalışıyor. Benim elimde mail ile gelmiş iki rapor var. Ben bu raporlar ile tüketici haklarına başvurabilirmiyim veya bu aşamada benim yapmam gereken nedir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Tşk.
Toplam 1 dosya bulunuyor
Anakartım Haksız Yere Garanti Kapsamı Dışına Çıkarıldı.
Merhaba, Penta Blgisayar A.ş. aracılığı ile almışolduğum, Gigabyte GA-X38-DS4 model anakartımda 24.12.2008 tarihinde bir arıza oluştu ve hiç görüntü gelmiyordu. Bende anakartımı Penta Bilgisayar A.Ş. aracılığı ile Gigabyte 'ın türkiye teknik servisine gönderdim. aradan 20-25 gün geçtikten sonra Garanti kapsamında onarılarak (Donanımsal onarım yani bios chip i değitirilerek) anakartım bana geri gönderildi. Ben anakartımı alıp, bilgisayarıma bağlayıp denediğimde yine aynı sorun devam etmekteydi yani yine görüntü gelmemekteydi. Tabi anakartımın benim elime geçmesi, Cuma gününe denk geldi. Bende hemen erkesi haftanın Pazartesi günü öğleden önce anakartımı tekrar garantiye gönderdim. Bu sefer anakartaki yollarda aşırı voltaj sonucu kısa devre oluştuğunu belirttiler. Tamamen kullanıcı hatası diyerek geri gönderdiler. Öncelikle benim yaptığım kontrollerde power Supply dahil hiçbir bilgisayar parçamda sorun veya problem yok, çünkü başka bir anakart ile bilgisayarım sorunsuz çalışıyor. Benim elimde mail ile gelmiş iki rapor var, bu raporlar ektedir. Ben bu raporlar ile tüketici haklarına başvurabilirmiyim veya bu aşamada benim yapmam gereken nedir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Tşk.
Re: Anakartım Haksız Yere Garanti Kapsamı Dışına Çıkarıldı.
Cevap verebilecek bir kişi bile yok mu?
..................................................
Re: Anakartım Haksız Yere Garanti Kapsamı Dışına Çıkarıldı
Vakit kaybetmeden,ürünü,raporları, faturası,garanti kartı ile, bir dilekçe yazarak, Tüketici hakem heyetine başvurunuz,bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra size durumu bildirilir.
Re: Anakartım Haksız Yere Garanti Kapsamı Dışına Çıkarıldı
hakem heyetine gidemez cünkü ticari bir kuruluşla ticari ilişki içinde.
sulh hukuk mahkemesine başvurabilir, kaybederse anakartın 3 misli kadar vekalet ücreti öder