Belirli süreli iş sözleşmesinin sözlu anlasma ile feshi
4-5 ay önce belirli süreli iş sözlesmesi (1 yıl )imzalayarak işe baslamıstım.sözlesmede ilk 2 ay içinde istifa halinde işçinin 300 lira tazminat ödemesi gerekiyordu,işverenin ilk 2 ay içinde işçiyi begenmemesi halinde bir tazminat ödemeden atabileceği yazıyordu.bu süreden syaonraki fesih hallerinde karsılıklı 6 giydirilmiş maaş tazminat ödenmesi gerektiği yazılııydı.ben istifa etmem halinde tazminatta esneklik yapıp yapamayacaklarını mudure ve insan kaynakları sefine sözlü olarak sordum.aldıgım yanıtta tazminat maddesini uygulamayacaklarını 300 lira ödeyerek hemen ccıkabileceğimi söylediler.istifa dilekcemi hemen vererek 300 lirayı ödedim,makbuzumu aldım ve işten cıktım.ancak istifadan bir hafta sonra beni tlf ile arayarak kendilerinin yanlış yaptıklarını merkezden emir geldiğini tazminatın tamamını istdiklerini söylediler ve tazminat talebi için tebliğ edilmesi gereken evrakı işyerine gelerek almamı istediler.tabii ben tebliğinin adresime yapılmasını istedim ve henuz tebliğiyi bana ulastıramadılar.2 farklı avukat bu konuda 2 farklı cevap verince buraya yazmaya karar verdim.acaba ben bu tazminatı ödemekten kurtulabilirmiyim.
ayrıca istifamdan 1 hafta kadaar önce toplu iş sözleşmesinde değişiklik yaparak kriz nedeni ile işçi haklarını bazılarını kıstılar ancak istifa dilekcemde ben bunu belirterek etmedim.
bide arkadaslar adanada tavsiye edebileceğiniz bir iş hukuku avukatı var mı
Re: Belirli süreli iş sözleşmesinin sözlu anlasma ile feshi
arkadaslar iyi kötü bir fikri, tavsiyesi olan var mı?
Asıl olan yazılı belgedir.Sözlü görüşmede konuşulanları ıspat sorunu yaşanacağından, işverenin ihbar tazminatı hakkı doğmuş olduğu için dava açarak talep edebilir.
Ödemiş olduğunuz 300TL için aldığınız makbuzda ödeme sebebi olarak sözleşmede belirtilen tazminat karşılığı şeklinde bir açıklama varsa, işverenin açacağı davada bu makbuz ile sözlü anlaşma sonucu bu uygulama yapıldı şeklinde savunmanızı yapabilirsiniz.Dava durumunda bir avukat desteği almanız sizin yararınıza olacaktır.
Talebin size iletilmesi durumunda, aynı yolla itirazınızı belirtmezseniz yapılan bildirimde belirtileni kabul etmiş duruma düşersiniz.
Evet makbuzda " ....'nın istifa tazminatı olup tahsil edilen " seklinde bir açıklama var.Çok sagolun Erdogan bey cok tesekkur ediyorum.
sevgili KERMİTT, senin problemin nasıl sonuçlandı bizi bilgilendirebilirmisin? dava açıldımı, nasıl sonuçlandı?