12 ay yedek subaylık hizmetimi yaptım,askeriye verdiği maaşı istiyor
2007 şubat yılında fakültemden mezun oldum,2007 kasım ayında askere gittim ve 2008 kasım ayında terhis oldum.
Fakat terhisimden hemen sonra bana ulaşan bir belge ile mezuniyetimde şüphe bulunduğunu tebliğ edildi. Bu belgenin gerekçesi ortalama ile geçtiğim bir dersin başarısız olarak değerlendirilmesiydi. Çünkü belirtilen dönemde bulunmayan bir ders bu dönemde göründüğü için ortalama farklı hesaplanmış ve dersten ortalamadan dolayı başarılı olarak değerlendirilmişim.
Farklı dönemler içerisinde benim gibi yaklaşık olarak 100 kişinin daha notları üzerinde hatalar ve müdahaleler tespit edilmiş. Ve öğrenci işleri şefi görevden alınmış ve Rektörlük ile mahkemeleri devam etmektedir.
Bu 100 öğrencinin öğrenciliği devam edenleri gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra normal öğrenciliklerine devam etmektedir. Mezun olanlara ise iptal edilen dersleri için sınav hakkı tanınmıştır. Bende bu sınav hakkından yararlanarak tekrar sınava girip mezun oldum.
Geçen hafta askerlik şubesinden bir görevli arayarak sahte diploma ile askerlik yaptığımdan dolayı askerlik süremi 15 aya tamamlamak için 3 ay tekrar er olarak askerlik yapacağımı ve bana ödenen maaşın geri alınacağını belirtti. Ve hemen askerlik şubesine gidip teslim olmam gerektiğini söyledi.
Ben askerliğimi rektörlük ve bakanlık onaylı bir diploma ile yaptım.
Bu diplomanın sahte sayılması gibi bir durum olası mıdır?
Bu durumun düzeltilmesi için hangi evraklar ile nereye başvurmam gerekmektedir?
Bu başvurunun sonucu sizce ne olur görüşlerinizi belirtebilirseniz sevinirim.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Re: 12 ay yedek subaylık hizmetimi yaptım,askeriye verdiği maaşı istiyor
Sahteliğin kanıtlanması yükü, iddiacıdadır. Sahtelik kanıtlanana kadar idari bir işlem yapılırsa, askeri idare mahkemesinde iptal davası açabilirsiniz.
cvbınız için teşekkür ederim Emrah bey, askerlik şubesinden arıyan kişi sahte diplomayla askerlik yaptığımı söleyip, askerlik yerimin belli olduğunu,lüleburgazda yapıcağımı bi an önce askerlik şubesine gitmem gerektiğini söledi,henüz tarafıma bi yazı tebliğ edilmedi fakat bugun yarın gelir sanırım,kendisine ortada bi sahte diploma olayı olmadığını anlatmaya çalıştıysamda kabullenmedi... ben bir dilekçeyle durumumu izah etmeyi düşünüyorum, ama dilekçeyi nereye yazmam konusunda bi fikrim yok,herhangi bir askerlik şubesinemi yoksa milli savunma bakanlığınamı dilekçe vermem gerekir? ayrıca dilekçeye iliştirmem gereken ek belgeler nelerdir, yeni mezun oldugumuz için henüz diploma alamadık, 1 ayı bulur diyolar diplomaların çıkması,ama okuldan mezun olduguma dair bi yazı aldım dekan onaylı,beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
Değerli forumdaşım,durumuz için öncelikle geçmiş olsun.Bu durum için avukat tutup işlemlerinizi yaptırmanızı öneririm.