İşten çıkarıldım fakat maaş ve tazminat alacaklarım ödenmedi, ne yapmalıyım?
Yaklaşık 2 yıldır sigortalı olarak çalıştığım firmada patronumuz 01 Aralık 2008 günü beni ve diğer çalışanları 1 ay ücretsiz izine çıkardığını toplantı yaparak bildirdi. Küresel ekonomik krizden dolayı iş yapamadığını ve bu bir aylık sürecin sonunda da büyük bir ihtimalle ofisi kapatacağını anlattı. Yani herkes başının çaresine baksın demek istedi.
Şu anda Şubat ayı bitmek üzere ve bana ne içeride kalan maaşlarımı ne de tazminat alacaklarımı vermediği gibi telefonlarımıda çıkmıyor, ayrıca ofisi de kapatmış durumda.
Maaş alacaklarım ve diğer sosyal haklarım için ne yapmalıyım?
Re: İşten çıkarıldım fakat maaş ve tazminat alacaklarım ödenmedi, ne yapmalıyım?
ilamsız takip başlatın 2 ay içerisinde şirketin adına kayıtlı olan herşeye haciz koyabilirsiniz.
Re: İşten çıkarıldım fakat maaş ve tazminat alacaklarım ödenmedi, ne yapmalıyım?
ilamsız takip nasıl oluyor.açıklama yapar mısın.hangi şartlarda geçerli?ne tür bir yaptırımı oluyor?
Alıntı:
zecasa2000 rumuzlu üyeden alıntı
ilamsız takip başlatın 2 ay içerisinde şirketin adına kayıtlı olan herşeye haciz koyabilirsiniz.
İlamlı ve ilamsız takip [değiştir]
İcra hukuku anlamında takip, borçlunun borcunun devlet zoruyla ödetilmesi için gerçekleştirilen işlemleri tanımlar. Alacağını alamayan bir alacaklı ilamlı ve ilamsız takip olmak üzere iki farklı takip yolundan birini seçebilir. İlamlı takipte, önce mahkemeden bir ilam alınarak buna özgü takip yolu izlenir. İlamsız takipte ise, alacaklının elinde herhangi bir mahkeme ilamı bulunmaz. Doğrudan yetkili icra dairesine başvurarak borcunu ödemeyen borçlu için ödeme emri çıkarttırır. İlamsız takibe adi haciz yoluyla takip de denmektedir.
tamamda o zaman yönlendirme yanlış.Şimdi kişinin maaş alacağı tazminatı ödenmemiş.nasıl ilamsız icra takibi yapacak.Elinde senet çek vb olsa bu dediğin olur.fakat elinde bir şey yok mahkemede yargılanacak ki sonuca göre ilama göre icraya başlayacak?doğru mu değil mi bilmiyorum ama.