İftira suçu hakkında savcılığa suç duyurusu
Olay şöyle; halen boşanma davası sürmekte olan eşim, gidip savcılığa alakası olmayan ve öyle olmadığınıda çok iyi bildiği isnadlarla suç duyurusunda bulunuyor, şöyle ki; ben çocuğumuzu ona sormadan almışım başka şehirde olan anne babamın yanına getirerek kaçırmışım... Buna karşılık bende iftira suçlamasıyla suç duyurusunda bulunabilirmiyim, hem tanık ifadeleriyle, hemde otobüs biletleriyle çocuğu benim değil, kendisinin alıp getirdiği sabit, hem çocuğumuza hemde kendi adına biletler mevcut, elimde bulunuyor, gittim bir nüshasını çıkarttırdım..bu kanıtlarla ve tanıklarla savcılığa başvursam bi sonuç elde edebilirmiyim.. tck md. 267 de yazılan şartlar kanaatimce oluştu. yani çok iyi bildiği halde iftira atarak bi suç duyurusunda bulunuyor..şimdiden teşekkürler..
Re: İftira suçu hk. savcılığa suç duyurusu
Bekleyin, boşanma davası süren eşinizin suç duyurusunun sonucunu görün, ona göre hareket edin.
Re: İftira suçu hakkında savcılığa suç duyurusu
Teşekkürler cevap için, yalnız zaten onun suç duyurusu ile ilgili savcılıktan kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar çıktı ve itirazda etmediler mahkemeye sanırsam, çünkü 1,5 aydır bir haber yok.. soruya bu bilgiyle birlikte cevap verirseniz sevinirim..