İsnat edilen suç farklı, karar farklı
Merhaba geçenlerde idari bir ceza aldım...
Bana isnat edilen suç ile çıkan karar bir birine uymuyor bana sunulan raporda silahımdan 2 metre uzakta olduğum ve üzerimde çelik yeleğin oldağı idi ben bununla ilgili savunma verdim.
Ancak çıkan kararda nöbet yerimde sohbet ettiğim, sigara içtiğim müzik dinlediğim yazıyor ve bununla ilgili 3 gün maaş kesim cezası geldi.
Konu hakkında yardım edebilirmisiniz böyle bişey olabilir mi benden savunma istenilen konu farklı bana gelen ceza farklı
Re: İsnat edilen suç farklı, karar farklı
Hangi suç daha ağır ceza gerektiriyor?
Ben savunmam da silahımdan uzakta olmadığımı söyledim bununla ilgili beraber nöbet tuttuğum arkadaşı da şahit de gösterdim celik yeleğiminde çok ağır koktuğunu ve kirli olduğunu ve temizleyip silip kısa bir süreliğine astığımı söyledim. Daha önce bir uyarı cezası bile almamıştım
Gelen kararda müzik dinlediğim , nöbetçilerle sohbet ettiğim ve sigara içtiğimden dolayı noktada mesleğe yakışmayacak davranışlarda bulunduğum kanaatine varılmış ve 3 günlük maaş kesimi geldi
Oysa ben sadece silahımdan uzakta olduğum ve çelik yeleğimi takmadığım gerekçesiyle savunma vermiştim. Bana tutulan raporda, kararda bahsedilen iddalar yok
Bu konu hakkında bi yorumu olan yok mu savunması alınmayan bi konu hakkında ceza verilebilir mi ???
Savunma alınmadan ceza verilmesi iptal sebebidir.