Re: Dava Açabilir miyim ?
neden kimse cvp yazmadı acaba? o kadar kişi ziyaret etmiş ama bir tek cvp bile yok
Sınavlarda bir itiraz süresi tanınır, mutemelen girdiğinizi sınavda da itiraz hakkınız vardı( sınavı yapan komisyona/ idareye) bu hakkınızı kullandınız mı?
kullanmadım çünkü haklı olduğumu ancak ikinci sınavda elenmediğim zaman anladım birinci sınavda elendim ikinci sınavda elemediler mülakat olsa anlarım sorun yok
ama ön sağlıkta elenmiştim 5 ay sonra tekrar fgirdim sınava ve sağlıkla ilgili problemimin olmadığı kararına varıldı
ikinci sınavın sonunda haklı olduğumu düşünmeye başladım
Önce itiraz etmeniz lazım. İdarenin itirazınızı reddetmesi gerekiyor ki dava açılsın. Siz hiç itiraz etmemişsiniz. Eğer hukuki bir süreç başlatacaksanız mutlaka profesyonel yardım alın(en azından süreci başlatırken).
evet dava açmak istiyorum ama bi avukat bulamadım hiç fırsatım olmadı ankarada tanığıgınız varmı burdanda olabilir bu davayla ilgili olarak
Dava açmadan önce İdareye gerekli itirazları yapmamış olmanızın dava açmanıza engel teşkil edip etmeyeceği konusunda bir bilgim yok ancak; Şayet dava açmaya karar verirseniz öncelikle Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'ni" incelemenizi öneririm.
Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezine alınacak öğrencilerde aranacak sağlık şartları
Madde 9 - (Değişik madde: 26/09/2007- 26655 S.R.G Yön/1.md.)
Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezine alınacak öğrencilerde aşağıda belirtilen sağlık şartları aranır.
a) Polis Meslek Yüksek Okuluna alınacak öğrenci adaylarında, EK-3'de belirtilen hastalık branşlarının sınıflandırılmasındaki A dilimi sağlık şartları aranır. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünce, aday öğrencilere sağlık kurulu raporları okulun denetim ve gözetiminde tam teşekküllü hastanelerden aldırılır ve bu Yönetmeliğin 10 uncu Maddesi hükümlerine göre işlem yapılır.
b) Polis Meslek Eğitim Merkezine alınacak öğrenci adaylarında, EK-3'de belirtilen hastalık branşlarının sınıflandırılmasındaki A dilimi sağlık şartları aranır. Aday öğrencilere sağlık kurulu raporları başvuru yaptıkları İl Emniyet Müdürlüğünün denetim ve gözetiminde tam teşekküllü hastanelerden aldırılır ve bu Yönetmeliğin 10 uncu Maddesi hükümlerine göre işlem yapılır.
EK-3
IX- CİLT HASTALIKLARI
A) Tam ve sağlam olacaktır. Bu sistemlere ait kronik ve ilerleyici bir hastalığı, eşgal belirleyici veya fonksiyon bozucu nitelikte doğumsal veya edinsel anomali bulunmayacaktır. (Ek cümle: 26/09/2007- 26655 S.R.G Yön/6.md.) Vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder.
Ancak;
1) Eşgal belirleyici olmayan, fonksiyon kaybına yol açmamış sikatrisler ve yanık sekelleri, nevüsler ve cilde ait diğer bening tümöral oluşumları,
2) Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan nevüs ve lipom gibi derinin iyi huylu tümöral oluşumları ve kronik bir hastalığa bağlı olmayan ve fonksiyon kaybına yol açmayan skatris, keloid ve lekeleri,
3) Hamilton klasifikasyonuna göre Tip 3 (dahil) ye kadar Androjenik alopesisi,
olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
Yönetmeliğin Resmi Gazete Tarihi: 04/08/2003 Sayısı: 25189. Ben sadece ilgili bölümleri aktarmaya çalıştım.
sizin yazdığınız gibi bir hastalığım yada vücudumda dövme de yoktur
o tür bir hastalığım olsa bile beni hastaneye sevk edip kontrol etmeleri gerekmezmi hemen bşir bakışta belli olmaz diye düşünüyoerum
bana sadeve ankaradan bu davayı açacak birini yönlendiriseniz swevinirim