Kaçak elektrik - Sicil kaydının silinmesi
Kaçak elektrikden dolayı sicilimde görünün dosya için, ilgili mahkemeye başvurdum ve "silinmesi uygundur" şeklinde karar çıktı.
Şimdi şunu merak ediyorum. Bu suç adli sicil kaydımdan silinse dahi öğretmen olarak atanmama engel teşkil eder mi?...
Forumları okudum ancak sicil kaydından silinmesi durumu hakkında net bir bilgi bulamadım...
Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Re: Kaçak elektirik / Sicil kaydının silinmesi
Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, ahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
diye bir madde var klavuzda... Ama cezaevinde yatmak ya da mahkeme sonucunda 1 yıldan daha fazla süreyle hapis cezası mı almış olmak gerekiyor... Ya da sicilimden siliniyor olması bu kapsamdan çıkartır mı bu suçu...
Ya kafam çok karıştı bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız Çok Sevinirim!!!
Yok mu fikri olan arkadaşlar? :(
Gerek kalmadı gerekli bilgiye kendim ulaşdım...
"ilgisizliğinize" teşekkür ederim...
Re: Kaçak elektirik - Sicil kaydının silinmesi
Kusura bakmayın sonuca ulaştığınızı söylemişsiniz.
Ne sonuca ulaştığınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben de üniversitede iken bir ceza aldım. 22 haziranda süre dolacak kaydım silinecek ama arşivde çıkacak diyorlar. Öğretmen olmama engel olacak ve bu beni çok korkutuyor beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Alıntı:
emre28 rumuzlu üyeden alıntı
Ben de üniversitede iken bir ceza aldım. 22 haziranda süre dolacak kaydım silinecek ama arşivde çıkacak diyorlar. Öğretmen olmama engel olacak ve bu beni çok korkutuyor beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Ceza aldığınız suç / suç maddesi nedir?
Alıntı:
UmutErdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, ahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
diye bir madde var klavuzda... Ama cezaevinde yatmak ya da mahkeme sonucunda 1 yıldan daha fazla süreyle hapis cezası mı almış olmak gerekiyor... Ya da sicilimden siliniyor olması bu kapsamdan çıkartır mı bu suçu...
Ya kafam çok karıştı bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız Çok Sevinirim!!!
Madde metninin çok açık olması ve/veya bu konunun forumda müteaddit defalar incelenmiş olması "ilgisizlik" dediğini duruma sebep olabilir mi?
Maalesef memur olamazsınız.
Re: Kaçak elektrik - Sicil kaydının silinmesi
sicil silinse bile arşive alınıyor arşivde varsa milli eğitim bakanlığı atama yapmıyor arşiv ise 80 sene sonra yani mezarda iken silinebiliyor