Türkçenin Uygunsuz Şekilde Kullanımı
Sayın Hukuki.net yöneticileri ve değerli avukat arkadaşlarım,
Bir Facebook tarzı sosyal paylaşım sitesinde türkçemizin uygunsuz kullanımını şikayet etmek istiyorum. Ama anayasamızda web siteleri için bu şekilde bir yaptırım varmıdır. Eğer varsa ben buna gerekçe göstererek ilgili uygunsuzluğu uyarmak isterim.
Cevabınızı Beklemekteyim.
Saygılarımla.
Re: Türkçenin Uygunsuz Şekilde Kullanımı
O zaman türkçemizi katledenleri seyretmekten başka bir seçeneğimizin olmadığını üzülerek anlıyacağımızı çıkarıyorum. :(
Bu işe, önce; "Hukuki net" sitesine yazanlardan başlasak, nasıl olur acaba?
Çok muzdarip olduğum bir konu...
İyi günler...
Cevap: Re: Türkçenin Uygunsuz Şekilde Kullanımı
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Bu işe, önce; "Hukuki net" sitesine yazanlardan başlasak, nasıl olur acaba?
Çok muzdarip olduğum bir konu...
İyi günler...
Verilebilecek en güzel yanıt...
Bu anlamda - kimseyi incitmeden - o kadar çok çaba harcadık ki Hukuki net'te, bunu bir site yönetimi , bir de Allah bilir. Bir ya da bir kaç kişinin dikkat etmesi yetmiyor; herkesin ama herkesin dikkatle önem vermesi gereken bir konudur aslında.
Herşeyden önce ilköğretim çağındaki çocuklarımıza örnek olmak gerekmez mi?
Bugün forumlardaki konuları şöyle bir inceledim - cümlelere büyük harfle başlamak şöyle dursun - bir nokta, bir virgülle bile birbirinden ayrılmamış sözcükler dizisinden ibaret sorular anlaşılır gibi değil , üstelik "neden yanıt alamıyoruz" gibi sıkça dile getirilen sitemler!
Bilgi, paylaşınca çoğalırmış derler, çok doğru ancak;
Paylaşılanı da - bir okuyuşta anlayabilmek adına - düzgün bir soru metni veya aynı şekilde verilen yanıtları görünce mutlu olmamak mümkün mü, zaman kaybetmeden " ne demiş ki" diye tekrar okuma gereği duymadan yanıt alıp vermek ne güzel değil mi?
Hepimizin çok iyi bildiği ve fakat belki de önem vermediğimiz ya da üşendiğimiz bu konuyu - özür dileyerek - bir kez daha hatırlatma gereği duydum
Dikkate alınması dileğiyle,
https://www.hukuki.net/showthread.php?39687