Dul yetim aylığı problemi
merhaba, forumda soru sormadan önce dökümanları inceledim ama bulamadım bir tanıdığımın problemini sormak istedim efendim , 8 sene emekli sandığına bağlı yapılan hizmetten , öldükten sonra eşine maaş bağlanabiliyormu?
bir tanıdığımında :
8 sene sigortada çalışmışlığı (ssk) var şimdi çalışmıyor bu arkadaşa maaş bağlanabilirmi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler efendim
Re: Dul yetim aylığı problemi
Emekli Sandığına beş yıl, SSK da ise beş yıl süreli sigortalılıkla, 900 gün prim ödemişliğinin olması durumunda eşe dul maaşı bağlanmaktadır.
İyi günler...
Merhabalar Annem bir kardeşim ve ben Babamın yetim aylığını almaktaydık. 05.02.2009 tarihinden itibaren bir kurumda işe başladım ve ssk girişi yapıldı. Babamdan aldığım yetim aylığı ben daha bildirimde bulunmadan kesildi. (20.02.2009)
Aylığımın anneme akratılması söz konusu mudur bu aşamada ne yapmam gerekir? SGK ya gidip dilekce vermem gerekiyor mu?dilekçenin içeriği ne olmalıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Alıntı:
crybaby rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Annem bir kardeşim ve ben Babamın yetim aylığını almaktaydık. 05.02.2009 tarihinden itibaren bir kurumda işe başladım ve ssk girişi yapıldı. Babamdan aldığım yetim aylığı ben daha bildirimde bulunmadan kesildi. (20.02.2009)
Aylığımın anneme akratılması söz konusu mudur bu aşamada ne yapmam gerekir? SGK ya gidip dilekce vermem gerekiyor mu?dilekçenin içeriği ne olmalıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Kuruma gidip, anne ve kardeşinizin aldığı aylıkların tekrar düzenlenmesi için dilekçe vermeniz gerek.Ancak Dul aylığı alan eş ve yetim aylığı alan 2 çocuğun bulunması durumunda aylık bağlanma oranları % 50 eş+ %25+%25 iki çocuğa şeklinde iken, 1 eş+1 çocuk olması durumunda %60+%30 oranında aylık bağlanacağından,toplam alınan maaşta eskiye göre düşüş olacaktır.