Eski bayisi olduğum ürünün muadilini satmak
Merhabalar,
Size karışık bir soru soracağım, umarım cevabını verebilirsiniz; belki de çok kolaydır...
Diyelimki bir zaman A firmasının X ürününü satan bir firma idim / bayi adayı olarak.
Bu ürünün bir güzel internetten satış yapıp, geçinip gidiyorduk.
Web sitesini öyle geliştirmiştim ki A firması gölgede kalmaya başladı internet konusunda.
Gün geldi ve A firması bayilik şartlarını değiştirdi ve ben A firmasının bu ürünlerini satamaz oldum.
Ama X ürünü muadili Y ürünü buldum ve onu satmaya başladım. X ürünü bilgilerini de internetteki sayfamdan kaldırmadım, tanıtım olarak kaldı / internet sayfasına bayilik şartları bize ağır geldiğinden bu ürünün satışını yapmamaktayız diye yazdım.
X ürününü arayanlara, muadili Y ürününü önerip satmaya başladım.
Şimdi bu A firması, X ürünü tanıtımını sayfamda bulundurduğum ve X ürünü için yaptığım tüm çalışmalar, linkler (Kendi sayfalarından dahi link verilmiştir sayfama), benzer sayfalar için herhangi bir hak iddia edebilir, herhangi bir nedenle dava açabilir mi?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Re: Eski bayisi olduğum ürünün muadilini satmak
Bu konu iş hukukunun değil, ticaret hukukunun alanına girer. Bu durum haksız rekabet yaratıyorsa ve bu haksız rekebetten dolayı zarar doğuyorsa bunun tazmini için size karşı yargı yoluna başvurulabilir.