İlamsız takip geldi napmam lazım?
Arkadaşlar konum şöyle
Yeğenim 2003 yılında devlet hastanesine yatıyor doğum yapıyor ve hastaneden maddi durumu iyi olmadığından hiç bir ücret ödiyemeden çıkıyor ve senet veya her hangi bir belgede imzalamıyor. Ancak dün yani 20,02,2009 tarihinde kocasının akrabaları örnek 7 şeklinde bir ilamsız takip alıyorlar ilamsız takibin miktarı 310 liradır ayrıca 2003 yılından bugüne kadar olan yasal faiz ve avukatlık vs masrafları isteniyor Yeğenimin eşi başkasının yanında kamyon şöförlüğü yapıyor maddi durumları çok kötü bunu asla ödiyemezler karınlarını zaten zor doyuruyorlar Bu durumda onlara ne şekilde yardımcı olabilir İlamsız olduğu için itiraz etseler sonucunda neler olur Yani hastane bunu yeğenimden tahsil edebilirmi Yoksa ilamsız takibi itiraz etsek yeterli olurmu Çünkü senet falan hiç bir şey yok Yardımlarınızı bekliyorum 7 gün içinde cevap vermesi lazım Hepinize sağlıklı günler dilerim
Re: İlamsız takip geldi napmam lazım?
senet yoksa neye dayanarak içra yolluyorlar imzalanan belgede yoksa borcum yok diye itiraz edin 7 günü gecirmeyin itiraz etmezseniz borcu kabul etmiş sayılırsınız icra dairesine gidin dosyayı actırın neden icra yollandığını sorun imzaladığınız her hangi bir belge olup olmadığına bakın ona göre itirazınızı yapın
İtiraz üzerine takip durur ve karşı taraf itirazın iptali davası açar. Burada ispat yükü karşı tarafındır ve deliller serbest olarak Hakim tarafından takdir edilir. Karşı taraf (hastane) yeğeninizin bir şekilde hastaneye borçlu olduğunu ispatlarsa (tekrar ediyorum deliller serbest şekilde değerlendirilir, senet mecburiyeti yoktur) takip kesinleşir ve ayrıca %40 oranında icra inkar tazminatına hükmolunur.
cevaplar çok net hepinize teşekkür ederim Sanırım bundan şunu çıkardım bu takibe itiraz etmememiz lazım çünkü borç inkar tazminatı ile dahada çoğalır çünkü hastane hakime bir şekilde bunu rahatça ispat eder Tekrar tekrar teşekkür ederim
senet olsa bile değerli kağıtların geçerlilik süresi sanırım 3 senedir.sizin zaman aşımından bu parayı ödememeniz gerekiyor gibi geliyor bana