3 site 3 farklı şahıs şirketi?
Değerli hukuçu arkadaşlarım.
Benim 3 kısa sorum olucak ilgilenirseniz sevinirim.
Ben internetten 3 ayrı şekilde çalışan site açıp bu işten gelir elde etmek istiyorum.
ilk açıcağım site sadece reklam vermek üzerine bununla ilgili sorum
- şahıs firması açsam yeterli olurmu ( ssk mın bozulmasına gerek olmadan)?
2.sorum takas işlemleri için açıcağım site ile ilgili
- şahıs firması yeterli olurmu? ve bu siteden alım satım yapmayacağım için aldığım reklamların vergisini , aldığım ücretin faturasını hukuki yoldan devlete ödememde şahıs firması vergiyi daha çok ödememe mi neden olur mu?
3. sorum ise sadece alım satıl için açıcağım site ilgili
- Şahıs firması yeterli olurmu? Ve her açtığım sitenin farklı amaca hizmet etmesi örneğin tatil sitesi,araba alım satım sitesini ayrı ayrı açmak için aynı şahıs firmamı kullanabilrmiyim teşekkürler.
Re: 3 site 3 farklı şahıs şirketi?
Alıntı:
h83 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli hukuçu arkadaşlarım.
Benim 3 kısa sorum olucak ilgilenirseniz sevinirim.
Ben internetten 3 ayrı şekilde çalışan site açıp bu işten gelir elde etmek istiyorum.
ilk açıcağım site sadece reklam vermek üzerine bununla ilgili sorum
- şahıs firması açsam yeterli olurmu ( ssk mın bozulmasına gerek olmadan)?
2.sorum takas işlemleri için açıcağım site ile ilgili
- şahıs firması yeterli olurmu? ve bu siteden alım satım yapmayacağım için aldığım reklamların vergisini , aldığım ücretin faturasını hukuki yoldan devlete ödememde şahıs firması vergiyi daha çok ödememe mi neden olur mu?
3. sorum ise sadece alım satıl için açıcağım site ilgili
- Şahıs firması yeterli olurmu? Ve her açtığım sitenin farklı amaca hizmet etmesi örneğin tatil sitesi,araba alım satım sitesini ayrı ayrı açmak için aynı şahıs firmamı kullanabilrmiyim teşekkürler.
Bir şahıs firması ile yukarıda yazılı üc işi aynı anda yapmanız mümkündür. Sadece vergi dairesine vereceginiz acılıs dilekcesinde yapacagınız işleri ayrıntılı olarak yazınız ve gelen yoklama memuruna da aynı şekilde anlatarak yoklama tutanagına yazıdırınız. Şahıs şirketinde daha sonra bunların dışında baska bir iş daha yapmak isterseniz yine vergi dairesine dilekçe vermeniz ve tekrar yoklama tutturmanız gerekir.
SSK ya gelince ssk nız devam ederken şahis işletmesini acmanız ve artık ssk ya boşluk vermemeniz gerekir. Eger bir gün bile arada boşluk olursa boşluk tarihinden itibaren bagkurlu sayılırsınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: 3 site 3 farklı şahıs şirketi?
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. çalıştığım yer arada sırada, işe girdi çıktı yaptırmasa aslında başarabilidrim sanırım. zaten 8 yıl sigortasız çalıştırdılar beni . neyse tekrar teşekkür ederim.