Ne kira alabiliyorum ne de evi boşaltıyor
Sayın hukukçularımız. Ben öğrenciyim ve siz büyüklerimin yardımına ihtiyacım var. Kiracımız 4 aydır kirasını ödemiyor. Noterden ihtarname çektik ödemesine dair fakat bir sonuç çıkmadı. Daha sonra İcra Mahkemesine örnek 13 nolu dilekçe ile başvurup , borçların ödenmesini ve tahliye isteminde bulunduk. 30 günlük süreyi beklemekteyiz. 10 gün kaldı. Kiracının itiraz edebilecek hiçbir haklı tarafıda yoktur. 388 lira su, 400 lira elektrik borcunuda ödememiştir. Evden hala çıkmamaktadır. Bu 10 gün süre sonunda tahliye edebilecekmiyiz? Lütfen cevaplarınıza ve yardımınıza ihtiyacım var. ( Bizde kirada oturmaktayız babamın iş yeri dolayısıyla. Ve kira gelmeyince zor durumda kaldık. )
Re: Ne kira alabiliyorum ne de evi boşaltıyor
Alıntı:
ismail34 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hukukçularımız. Ben öğrenciyim ve siz büyüklerimin yardımına ihtiyacım var. Kiracımız 4 aydır kirasını ödemiyor. Noterden ihtarname çektik ödemesine dair fakat bir sonuç çıkmadı. Daha sonra İcra Mahkemesine örnek 13 nolu dilekçe ile başvurup , borçların ödenmesini ve tahliye isteminde bulunduk. 30 günlük süreyi beklemekteyiz. 10 gün kaldı. Kiracının itiraz edebilecek hiçbir haklı tarafıda yoktur. 388 lira su, 400 lira elektrik borcunuda ödememiştir. Evden hala çıkmamaktadır. Bu 10 gün süre sonunda tahliye edebilecekmiyiz? Lütfen cevaplarınıza ve yardımınıza ihtiyacım var. ( Bizde kirada oturmaktayız babamın iş yeri dolayısıyla. Ve kira gelmeyince zor durumda kaldık. )
Anladığım kadarıyla gönderdiğiniz ödeme emri kiracınızın eline ulaştı.Ödeme emri eline geçen borçlu 1 hafta içinde borca itiraz edebilir.Etmediyse takip kesinleşir.Bundan sonra borca itiraz edemez.Bu 30 günlük sürenin sonunda İTM'de tahliye davası açacaksınız.Dosya'ya para yatmadığını gören hakim borçlunuz hakkında tahliye kararı verecektir.Bu konularda avukatınızdan profesyonel yardım almanız lehinize olacaktır.
Re: Ne kira alabiliyorum ne de evi boşaltıyor
Teşekkürler Sayın Ferda Hanım. Profesyonel yardım alabilecek bir avukatımız yok. Öğrenci halim ile kendim halletmeye çalışıyorum. Tabi ki siz büyüklerimin yardımı da bana çok destek oluyor. Umarım bu işin üstesinden gelebilirim ):
Cevap: Ne kira alabiliyorum ne de evi boşaltıyor
"Bu 30 günlük sürenin sonunda İTM'de tahliye davası açacaksınız."
İTM nin açılımı nedir ?
İcra Tetkik Mercii (Hakimliği)
ihtarnamenin sayısının önemi var mı? tek bir ihtarname de iş görür mü?
Zannediyorum biraz gecikmiş bir cevap olacak benimki ama; https://www.hukuki.net/showthread.php...findan-soyuldu bu linkteki gibi bir uygulama sana yardımcı olacaktır.(Ya da bu durumda olanlara.) Buradaki tek fark benim kira borcum olmayıp,kontrat suresınce kıra artısı yapmak ıstemememı site yoneticilerinin hazmedememesi,akıllarınca beni cezalandırmak istemeleri.Ama yavas yavas anlıyorumki,maalesef yanlarına kar kalacak.Guzel ülkemin adil yargı sisteminde.Maalesef :-(
- - - Updated - - -
Ha birde Tanık beyanları meselesi var :-D '' Karakolda dogru soyler,mahkemede şaşar'' misali.5-6 tane koca koca insan karakolda şaşırıp farklı ifadeler vermişmişlermiş :-D ( E tabi olay gecenin biryarısı olunca,akıl verecek namuslu !! avukat bulmakta zorlandılar.Savcılıkta 1 ifade icin 3 ay bekleyince bizim hemşolar da ezberlerini cok guzel yaptı) Vah ki vah,adalet dagıtana da sebep olana da...