Vefat eden annemin mirası hakkında mal paylaşımı
Merhaba,
Forumda bu konuyu araştırmama rağmen net olarak anlayamadım.Benim sorum şu:Annem 2006 yılında vefat etti.Ben ve babam 2 kişi kaldık.Benim kardeşimde yok.Annemden bize bir ev ve dükkan kaldı.Veraset ilamı çıkardığımızda 4 pay olan mirasın 3 payı bana 1 payıda babama kaldı.Ve bir süre sonra babam ikinci evliliğini yaptı.Ve ne yazıkki kısa süre önce babam vefat etti.Babamın annemden kalan 1 paydan başka mal varlığı yok.Bu durumda babamın mirasından üvey anneme pay kalırmı? kalırsa ne kadar kalır?Yani bu durumda babamdan kalan mirasın paylaşımı nasıl olur?Birde ev konusunda bi anlaşmazlık var ben aynı evde yaşamak istemiyorum onu evden çıkarabilirmiyim?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
Re: Vefat eden annemin mirası hakkında mal paylaşımı
Alıntı:
serdar vural rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Forumda bu konuyu araştırmama rağmen net olarak anlayamadım.Benim sorum şu:Annem 2006 yılında vefat etti.Ben ve babam 2 kişi kaldık.Benim kardeşimde yok.Annemden bize bir ev ve dükkan kaldı.Veraset ilamı çıkardığımızda 4 pay olan mirasın 3 payı bana 1 payıda babama kaldı.Ve bir süre sonra babam ikinci evliliğini yaptı.Ve ne yazıkki kısa süre önce babam vefat etti.Babamın annemden kalan 1 paydan başka mal varlığı yok.Bu durumda babamın mirasından üvey anneme pay kalırmı? kalırsa ne kadar kalır?Yani bu durumda babamdan kalan mirasın paylaşımı nasıl olur?Birde ev konusunda bi anlaşmazlık var ben aynı evde yaşamak istemiyorum onu evden çıkarabilirmiyim?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
Babanıza yasal olarak annenizden kalan mirasın 1/4ü kalmış.Babanız evli iken vefat ettiğine göre bu 1/4'ün yine 1/4'ü üvey annenize intikal edecek.3/4'ü ise sizin olacak.Üvey annenizi evden çıkartmak konusuna gelince; ya bu payı kendisine verip çıkartacaksınız,ya da izale-i şuyu davası açacaksınız.Bir avukattan profosyenel yardım almanızda çok büyük fayda var..
Size beni bu konuda aydınlattığınız için çok teşekkür ediyorum Ferda hanım ve belirttiğiniz üzere bu konuda bir avukattan profesyonel yardım almak kesinlikle en doğru ve yapılması gereken yol olarak görünüyor.Peki bu durumda izale i şuyu davası açılınca yargı sürecinin işleyişi nasıl gidiyor?tecrübelerinize göre nasıl sonuçlanır ve nasıl bir yol izlenir acaba bu konuda fikriniz var mı?
Ev en çok teklif verene açık arttırma usulüyle satılacak.Mirasçılar dışında biri de alabilir.Satıştan elde edilenden dava masrafları düşüldükten sonra kalan hisseler oranında pay edilecek.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler Erdoğan Bey.Bu durumda yanlış anlamıyorsam evin bu günkü değerini hesaplatıp ona mirastan kalan payı ödeyerek bu işi çözebilirim herhalde...
Tamamen kendisiyle anlaşmanıza bağlı.