-
Malulen Emeklilik
Değerli üyeler 1 haftadır sgk 4 a dan özürlü emekli olmak için dilekce vermeye uğraşıyorum. bugün yine gittim bağkur ve ssk binalarının her katını dolaştırdılar.
ama 1 arpa boyu yol alamadım sonuç da yok ne yapmam gerektiğini bilende yok
yeni kanunu sgk memurları bile bilmiyor.
ta 30.06.2008 de ssk ya verdiğim hizmet birleştirme talep dilekcemi ssk 15.07.2008 de bağkura bildirmiş ancak aradan 7 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala bağkur cevap göndermemiş. dolayısı ile hizmet birleşme yapılmamış.
bağkur daki elemansa bugün bakamıyoruz hafta içi gel dedi ( bugün cuma ) yani mesai günü saat te 15.30 civarı. Anladığım kadarıyla memur bey hafta sonu tatil moduna girmiş. ve benim bu hızla 1 yıla kadar emeklilik işlemini anca biter.
SAYGILARIMLA
-
Re: Malulen Emeklilik
Sn. uçucu,
Sitemizde avukat veya danışman arama hizmeti verilmemektedir.
Kanunun malulen emeklilik konusunda aradığı şartları yerine getirdiğiniz takdirde SGK'ya başvurmanız gerekmektedir.
SGK'nın internet sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
-
Re: Malulen Emeklilik
Sayın emrah yavuzcan öncelikle çok teşekkür ederim. aynı zamanda siteyi amacı dışında bilmeden kullandığım için çok özürdilerim.
Sizin dediğiniz gibi konuyu çok araştırdım ve gerek sene olarak gerekse prim ödeme gün sayısı olarak özürlü emekliliği hak ediyorum ama sgk memurları daha tam olarak beni yönlendiremiyorlar. 30.06.2008 de ssk ya verdiğim hizmet birleştirme dilekcemi 15.07.2008 de ssk bağkura göndermiş ancak aradan 7 ay dan fazla zaman geçtiği halde cevap henüz gelmemiş. ve en doğal vatandaşlık hakkım olan dilekcemi bugün sgk 4 a ( bağkur ) a veremedim bugün hafta içinde bi uğra bakarız dediler ve bir memurun söylediğini diğer memur olmaz diyor ve ben işin içinden çıkamadım. O yüzden mevzuatı bilen konuya hakim en azından bana yaptıkları gibi haftaya gel diyemeyecekleri biri ile bu işi sonuçlandırmak istedim öyle birini ben tanımadığım için bu konuda yardım istedim.
Tekrar kusura bakmayın özürdilerim.
SAYGILARIMLA