Doğum İzni toplamda kaç haftadır?Bu izinlerin doğumdan önce mi yoksa doğumdan sonra mı kullanılması gerekir?İşverenin kararına bağlı kullanılan bir izinmidir yani ???
Printable View
Doğum İzni toplamda kaç haftadır?Bu izinlerin doğumdan önce mi yoksa doğumdan sonra mı kullanılması gerekir?İşverenin kararına bağlı kullanılan bir izinmidir yani ???
Hamile işcilere doğumdan önce ve sonra 8'er hafta toplamda 16 hafta ücretli izin verilir.Çoğul gebelikte bu süre 2 hafta daha fazladır.Kanuni izin süresidir.
Raporlu olunan süre için işveren ücret ödemez.
Rapor ve işyerinizden alacağınız belgelerle kuruma başvurduğunuzda,sosyal güvenlik kurumundan geçici iş göremezlik ödeneği alırsınız.Adınıza prim ödenen ücretinizin 2/3 ü kadar.
Doğumdan önce ve doğumdan sonra toplam 16 haftalık hamilelik izni ücretli izindir.Eğer isteği halinde kadın işciye bu 16 haftalık sürenin tamamlanmasndan sonra 6 aya kadar ücretsiz izin verilebilir (İş Kanunu madde 74)
Erdoğan Bey kafam karıştı şimdi ben 16 haftalık izin ücretini alacakmıyım alamayacmıyım yukarıdaki 2 yanıtı okudum ama anlayamadım ücretimi alıp alamayacağımı ya da şöyle sormak istiyorum ben eğer ücretli izin ise ücretimi işyerinden mi alıcağım yoksa ssk genel müdürlüğünden mi ????
Sigortalı kadına, doğumdan önce ve sonra işinden kaldığı günler için ödenek verilir.
Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise, doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Kadın sigortalının isteği ve doktorun onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, çalışan süreler kadın sigortalının doğum sonrası sürelerine eklenir.
http://www.ssk.gov.tr/wps/portal/!ut...d=587#anchor22
Analık Sigortası ile Sağlanan Yardımlar kısmını inceleyebilirsiniz.