Eşimin bana çekişmeli boşanma davası açması halinde ona nafaka ödemek zorunda kalırmıyım?
Printable View
Eşimin bana çekişmeli boşanma davası açması halinde ona nafaka ödemek zorunda kalırmıyım?
Dava sırasında eşin,çocukların geçinmesi için hakim bir önlem nafakasına hükmeder.Hakim buna kendiliğinden yani talep olmadan karar verir.Yani dava sırasında eşin ve çocukların geçinmesi,bakımı,korunması için geçici tedbir niteliğinde bir takım kararlar alabilir.Tedbir nafakası da bu önlemlerden biridir.
Muhakkak demek de yanlıştır. çünkü tedbir nafakasına hükmedilmeyen durumlarda söz konusu ( çocuk yok ise) tarafların mali durumları çalışıp çalışmadıkları da etken oluyor. (tecrübe ile sabit ) ayrıca anayasada da belirtildiği üzere kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. devlet bu hakların korunması ile yükümlüdür.
Çocuk yok henüz ve 3.5 aylık evliyim.Eşim gerekçeli 1 kez, gerekçesiz 2 kez yani toplamda 3 kez beni terkederek ailesinin evine gitmiştir.Son gelişinden önce bana eşya almamı ve ardından düğün yapmamı; böylelikle bir daha ailesinin evine gitmeyeceği iddiaasında bulunmuştu.Bende buna güvenerek 29 aralık 2008' de Toplu İş Sözleşmesi Feshi ile aldığım 10.000 ytl lik tazminatımı ortak evimize ve düğününe harcamış bulunmaktayım.Evi yerleştirip düzenini kurduktan sonra düğün hazırlıklarınıda tamamlayarak eşimin arzularını yerine getirdim.Ama eşim düğüne 5 gün kala beni tekrar terke uğratarak madur etmiştir.Bunu yapabilmesi içinde büyük bir gerekçesi bulunmamaktadır
Kanunlar önünde eşitsek, benim bu konudaki haklarım ve yaptırımlarım neler olabilir?
[QUOTE=Takach;257958]Çocuk yok henüz ve 3.5 aylık evliyim.Eşim gerekçeli 1 kez, gerekçesiz 2 kez yani toplamda 3 kez beni terkederek ailesinin evine gitmiştir.Son gelişinden önce bana eşya almamı ve ardından düğün yapmamı; böylelikle bir daha ailesinin evine gitmeyeceği iddiaasında bulunmuştu.Bende buna güvenerek 29 aralık 2008' de Toplu İş Sözleşmesi Feshi ile aldığım 10.000 ytl lik tazminatımı ortak evimize ve düğününe harcamış bulunmaktayım.Evi yerleştirip düzenini kurduktan sonra düğün hazırlıklarınıda tamamlayarak eşimin arzularını yerine getirdim.Ama eşim düğüne 5 gün kala beni tekrar terke uğratarak madur etmiştir.Bunu yapabilmesi içinde büyük bir gerekçesi bulunmamaktadır
Kanunlar önünde eşitsek, benim bu konudaki haklarım ve yaptırımlarım neler olabilir?[/QUOT
Söyledikleriniz doğru ise ve bunları mahkemede de söylerseniz ve karşı tarafta buna itiraz etmez ise ozaman mahkeme lehinize sonuçlanacaktır.Eğer itiraz ederse ozaman herkez kendi iddiasını ispara uğraşacak. Tedbir nafakasına da itiraz edersiniz gelirinizin olmadığını işten cıkartıldığınızı mahkemede söylersiniz.Hakim inandırıcılığınıza ve kolluk kuvvetlerinin verdiği gelir tutanağına göre karar verecektir.
Genelde avukatlar terk sebebiyle boşanma davası açmaktan imtina ediyorlar çünkü diğer eş geri dönüp bu duruma engel olabiliyorlar.
Kanatimce kira sözleşmesini feshetmeniz terk sebebiyle boşanma davası açma hakkını ortadan kaldırmaz bence siz mahkemeye başvurarak ihtar çektirdikten sonra kanunda ki süre dolunca terk sebebiyle boşanma davasını açın.Eğer eşiniz buna itiraz etmezse sorunda olmaz.Eğer itiraz ederse dava dilekçenizi ıslah ederek şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanma davasına dönüştürebilirsiniz.Tabi bunun içinde inandırıcı emarelerin olması gerek ve tanık.Ama genelde erkek eş şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanma davasını kaybediyor tatbikatta kadın daha çok korunuyor.
Bence size uygun çözüm yolu bunu görebiliyorum..İyi günler
Genelde avukatlar terk sebebiyle boşanma davası açmaktan imtina ediyorlar çünkü diğer eş geri dönüp bu duruma engel olabiliyorlar.
Kanatimce kira sözleşmesini feshetmeniz terk sebebiyle boşanma davası açma hakkını ortadan kaldırmaz bence siz mahkemeye başvurarak ihtar çektirdikten sonra kanunda ki süre dolunca terk sebebiyle boşanma davasını açın.Eğer eşiniz buna itiraz etmezse sorunda olmaz.Eğer itiraz ederse dava dilekçenizi ıslah ederek şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanma davasına dönüştürebilirsiniz.Tabi bunun içinde inandırıcı emarelerin olması gerek ve tanık.Ama genelde erkek eş şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanma davasını kaybediyor tatbikatta kadın daha çok korunuyor.
Bence size uygun çözüm yolu bunu görebiliyorum..İyi günler