MSN konuşmaları ileti geçmişi dışında bilgisayarda herhangi bir dosyada depolanırmı?
Bir arkadaşimin yegeninden pazar gününden beri haber alınamıyor.Karakola ve savcılığa durum bildirilmiş durumda...
Benim öğrenmek istediğim;kayıp olan kişinin bilgisayarında Msn konuşmaları kaydedilmemiş olsada Msn'de yaptıgı görüşmelere bilgisayarından yada başka yolla ulaşılıp ulaşılamayacagı?Bir şekilde Msn'deki konuşma geçmişine ve kişilere ulaşılabilinir mi?
Teşekkürlerimi sunuyorum,ilginiz için sagolun...
Re: MSN konuşmaları ileti geçmişi dışında bilgisayarda herhangi bir dosyada depolanırmı?
Alıntı:
voyagerstar rumuzlu üyeden alıntı
Bir arkadaşimin yegeninden pazar gününden beri haber alınamıyor.Karakola ve savcılığa durum bildirilmiş durumda...
Benim öğrenmek istediğim;kayıp olan kişinin bilgisayarında Msn konuşmaları kaydedilmemiş olsada Msn'de yaptıgı görüşmelere bilgisayarından yada başka yolla ulaşılıp ulaşılamayacagı?Bir şekilde Msn'deki konuşma geçmişine ve kişilere ulaşılabilinir mi?
Teşekkürlerimi sunuyorum,ilginiz için sagolun...
Kişilere ulaşılabilir fakat konuşma geçmişi kayıt edilmemişse bunlara ulaşılmaz ,microsoft firması da bildiğim kadarıyla bu görüşme kayıtlarını kendi sistemlerinde kesinlikle yedeklemediğine dair bir bildiri yayınlamıştı.
Ancak mail adresinin şifresi resmi makamlar aracılığı ile istenerek alınabilirse buradan en azından yollamış olduğu mailler bulunabilir ve ayrıca listesinde olan kişilerde.
Umarım en kısa zamanda kayıp arkadaşımızı bulursunuz.
Re: MSN konuşmaları ileti geçmişi dışında bilgisayarda herhangi bir dosyada depolanırmı?
Merhaba..
Bilgisayarı halen açıksa ve o dönemden beri hiç kapanmamışsa yapılan konuşmalar bir bilişim uzmanı vasıtasıyla bilgisayarın belleğinden tespit edilebiliyor. Ancak bilgisayarın kapanmamış olması çok düşük bir ihtimal olduğu için çoğu zaman suçüstü durumlarında işe yarayan bir yöntem.
Saygılar..