Ben bir trafik kazası geçirdim tek taraflı ve alkollüydüm. Mahkemeye çıkmam gerekiyormuş.
1. sorum Mahkeme Kağıdım Memlekete gitmiş ve Yerini Şimdi yaşadığım yere almam için ne yapmam lazım.
2. sorum mahkemeye çıkmazsam ne olur?
Teşekkürler.
Printable View
Ben bir trafik kazası geçirdim tek taraflı ve alkollüydüm. Mahkemeye çıkmam gerekiyormuş.
1. sorum Mahkeme Kağıdım Memlekete gitmiş ve Yerini Şimdi yaşadığım yere almam için ne yapmam lazım.
2. sorum mahkemeye çıkmazsam ne olur?
Teşekkürler.
Kural olarak bir suç nerde gerçekleşmişse o yerde yargılama yapılır.Fakat bunun istisnaları vardır.Mesela hukuki veya fiili sebepler yada kamu güvenliği veya olağanüstü hallerdir.Mesela yargılamayı yapacak yerde hakim bulunmaması gibi.Sizin durumunuz bu belirttiğim sebeplerin içerisine girmemektedir.Dolayısı ile yargılamanın oturduğunuz yerde yapılmasını talep etmek gibi bir imkanınız yoktur.
sanık duruşmada bulunmak zorundadır.Eğer bulunmayacak idi ise bir müdafi ile kendisini temsil ettirebilir.Mahkeme sanığın duruşmada hazır bulunmasını isterse zorla getirme ve yakalama emri ile yerine getirebilir..
Teşekkür ederim ama trafik kazası şu an yaşadığım bölgede oldu fakat mahkeme kağıdı sanırım ruhsatta o adres olduğu için memlekete gitmiş ve üzerinde memlekette ki Sulh Ceza Mahkemesinin adresi yazıyor duruşma yeri olarak. Burada bir hata var o zaman. Ne yapmam lazım ?
Yanlış bilgi vermek istemem fakat ilk duruşma sorgusundan önce mahkemeye yer yönünden yetki itirazında bulunabilirsiniz.Benim bildiğim ancak bu yol ile çözüme kavuşturabilirsiniz.
Emin olmamakla birlikte tahminim bulunduğunuz yerdeki mahkemede açılan davanızın dava dosyasında mevcut olan (araç ruhsatında yazılı olan ) adresinize talimatla ifade vermenizi isteyerek gönderdiği bir tebligattır. Yani dava kazanın olduğu yerde açılmıştır. gelen tebligatı inceleyerek öğrenebilirsiniz yetkili mahkeme kalemine giderek buradaki duruşma tarihini öğrenin ve ifadenizi burada verin
Mahkeme yerini şimdi yaşadığım bölgeye aldırmak için memlekette ki adliyeye dilekçe verdim. Ama mahkeme tarihi adresime gelicek denildiği halde neredeyse 1 ay geçmesine rağmen herhangi bir haber gelmedi.
Mahkemeye çıkmazsam ceza alır mıyım ?