Kiracımın sehir dısına kacması
Merhabalar.Kiracı kirasını ödemedigi için yaklasık 1 yıldır mahkemeligiz.Şubatın sonunda davamız vardı ama kiracı sehir dısına kacmıs.Evde suan oglu kalıyor.Kiracı sehir dısında olunca dava mayısa ertelendi.Bu bizim 3üncü celsemiz.Mayıs ayındada mahkemeye gelmezse tekrar mı ertelenir?Lütfen bilgi verirmisiniz?
Re: Kiracımın sehir dısına kacması
Kiracınızın kaçması sadece dava süresini uzatacaktır, önemli olan ilk tebligatın yapılması sonraki davalara gelmese bile kendisine isticvap davetiyesi gönderilir.
Kiracım Taşındı Ama Ahantarı Teslim Etmedi
Herkese merhaba.Benim kiracım kirasını düzenli vermedigi için 1.5 senedir mahkemeligiz.Tahliye,icra davası görülüyor 1.5 senedir.Mayısın 5inde davamız var.Dün kiracım aniden tasındı ama anahtarı teslim etmedi.Nakliye sirketi evde hiç esya olmadıgını söyledi.Anahtarı teslim etmedigi için benim eve girmemin yasak oldugunu duydum.Mayısın 5inde olan davamızda mahkeme kararıyla mı eve girebilirim?Eve daha erken girmem için hangi kanuni yollara basvurmam gerek?Cevap verirseniz minnettar kalırım.saygılar
Re: Kiracımın sehir dısına kacması
Benzeri bir durumla bende karşıkarşıyayım. İş yeri kiracım ortalıkta yok. Ayrıca hakkında savcılığa suç duyurusu yapan alacaklıları var. Dükkana alacaklıları gelip gidiyor. Benimde alacağım var. Ne yapmalıyım? Dükkana girmek suçmuş.
Teşekkürler.