İşten çıkarılma ile ilgili
herkese merhaba
öncelikle durumumdan bahsetmek istiyorum. 2006 eylül ayında stajyer olarak işe başladığım şirkette bir süre sonra karşılıklı memnuniyetle birlikte maaşlı işçi olarak çalışmaya başladım. yalnız işverenim beni 2008 ocak ayına kadar sigortalı göstermedi. o günden beri de sigortalı olarak çalışıyorum. geçtiğimiz 3 4 aydır maaşımı ortalama 25 gün içeride alıyorum. daha önce sözlü olarak konuşmamız oldu patronumla fakat kendisine herhangi bir yazılı ihtarda bulunmadım. diğer başlıkları inceledim biraz fakat tam aklıma yatmayan şeyler var. ben şimdi istifamı verirsem tazminat alabilir miyim? aslında 2 senedir işçi statüsünde olduğum için ekstra 1 yıl için tazminat isteyebilir miyim? ne yapmamı önerirsiniz? içeride de bir miktar param var. bunları kurtarmamın yolu nedir. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Re: İşten çıkarılma ile ilgili
İşten çıkarıldınız mı?
Tazminat konusunu sorduğunuz fazladan 1 yıl nedir, staj yaptığınız süre mi?
Ocak 2008 den beri resmi çalışan olduğunuza göre eğer işten çıkartıldı iseniz( işveren açısından haklı nedenler dışında) 1 yıllık kıdem tazminatına hak kazanırsınız.Kayıtdışı çalışma süreniz için tesbit davası açmanız gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşten çıkarıldınız mı?
Tazminat konusunu sorduğunuz fazladan 1 yıl nedir, staj yaptığınız süre mi?
Ocak 2008 den beri resmi çalışan olduğunuza göre eğer işten çıkartıldı iseniz( işveren açısından haklı nedenler dışında) 1 yıllık kıdem tazminatına hak kazanırsınız.Kayıtdışı çalışma süreniz için tesbit davası açmanız gerekir.
tam anlamıyla açıklayamamış olabilirim. maaşım sürekli olarak geç yattığı için tazminatımı alarak işten ayrılmak istiyorum. işten henüz çıkarılmadım. ihbar tazminatı alamıycam bunu biliyorum. tek istediğim buradaki hakkımı alıp işten ayrılmak.
bir de tesbit davası durumunda işverenin başı fazlasıyla derde girer sanırsam?
Alıntı:
taylanguven rumuzlu üyeden alıntı
tam anlamıyla açıklayamamış olabilirim. maaşım sürekli olarak geç yattığı için tazminatımı alarak işten ayrılmak istiyorum. işten henüz çıkarılmadım. ihbar tazminatı alamıycam bunu biliyorum. tek istediğim buradaki hakkımı alıp işten ayrılmak.
5 gün içinde alıyorum demişsiniz, bu sürennin size haklı nedenle sözleşme feshine imkan tanıyacağını sanmam.
Alıntı:
taylanguven rumuzlu üyeden alıntı
bir de tesbit davası durumunda işverenin başı fazlasıyla derde girer sanırsam?
Muhtemelen.Sizi ilgilendiren kısım, sizin kazancınız mı, işverenin kaybı mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
5 gün içinde alıyorum demişsiniz, bu sürennin size haklı nedenle sözleşme feshine imkan tanıyacağını sanmam.
25 olacak o. yazım hatam var. bahsetmek istediğim maaşın geç ama o ay içerisinde yatmış olduğuydu. ve bu düzenli bir şekilde yapılıyor. maduriyetim de buradan kaynaklanıyor.