Trafik kazası geçirdim ancak hava yastıkları açılmadı.Dava açabilir miyim?
Sevgili Hukuki.net üyesi ve site sahibi arkadaşlarım.Size bir sorum olacak ben ailem ile birlikte 1 hafta önce perşembe günü saat 4 civarında Kayseri-Kırşehir istikametinde trafik kazası geçirdim.Aracımız ile şarampole düştük ve 3 takla attık ve arabamız şuanda hurdaya çıktı.Ancak kaza sırasında aracın hava yastığı açılmadı.Sizce bu durumda ne yapmalıyız?Arabamız 98 model Megane.Sizce Renault şirketine maddi tazminat davası açabilir miyim?Eğer açabilirsem ne kadar tazminat alabilirim?
Re: Trafik kazası geçirdim ancak hava yastıkları açılmadı.Dava açabilir miyim?
Bir arabanin garantisine bagli bir olay.
Eger Ilgili araba firmasi mamülü olan araba icin verdigi garanti süresi icinde olan bir olay ise dava acilabilir.
Eger Airbag sistemi hic kullanilmamis ve bu ilgili alanda uzman (bilirkisi) tarafindan ispat edilebiliyor ise.Ve Airbag sistemi garanti süresi icinde olan bir olay ise dava acilabilir.
Tazminat ücreti bilirkisi tarafindan ispatlanmis verilen can zararina baglidir.
Re: Trafik kazası geçirdim ancak hava yastıkları açılmadı.Dava açabilir miyim?
Bir arabanin garantisine bagli bir olay.
Eger Ilgili araba firmasi, mamülü olan araba icin, verdigi garanti süresi icinde olan bir olay ise dava acilabilir.
Eger Airbag sistemi hic kullanilmamis ve bu ilgili alanda uzman (bilirkisi) tarafindan ispat edilebiliyor ise.Ve Airbag sistemi garanti süresi icinde olan bir olay ise dava acilabilir.
Tazminat ücreti, bilirkisi tarafindan ispatlanmis verilen can zararina baglidir.