Re: Mihir senedi niyetine...
Alıntı:
sakgül rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba...
Karmaşık bi iş var elimde ve fikir almak istiyorum...Bir baba mehir senedi niyetine evlenirken oğluna boş bir senet veriyor.Bir süre sonra baba vefat ediyor. Oğul da senedi alacaklısı eşi olacak şekilde dolduruyor ve mirasçılar olarak kardeşlerine karşı icraya koyuyor.
Bu durumda kardeşler haksız yere mağdur oluyor. Acaba onları bu külfetten kurtarmanın bir yolu yok mudur? Fikirlerinizi bekliyorum...Saygılar...
abuk bir fikir olabilir ama.. senet kriminal incelemeye tabii tutulsa. imzanın atıldığı yaklaşık tarih ile senetin üst kısmının (yani maddelerin) yazıldığı tarih arasındaki farktan bir ispat / delil elde edilebilirmi ?
örneğin evlilik gerçekleşeli 10 sene olmuş. dolayısı ile mihir senedini imzalayan baba senete 10 sene önce imza atmış. baba öleli de 2 sene olmuş olsa, senetin maddelerinin yazılış tarihi ile, imzanın tarihi arasında 8 sene ver, kriminal incelemede ortaya çıkar diye düşünüyorum, tabii kalemin cinsi, renk ve ton farkı, yazı karakterleri, solma oranları, imza atan ile seneti düzenleyenin kağıt üzerindeki baskısı gibi unsurlar kriminal incelemede ortaya çıkacaktır. diye düşünüyorum..
kolay gelsin..