Arama Motoru bir sitenin indexleme yapması suçmu?
Benim bir arama motoru sitem var. Bu site değişik Türkçe içerikli sitelere Google mantığı ile gece bir robot aracılığı ile bağlanıyor ve bilgileri indekslemek kaydı ile kendi veritabanımıza kayıt ediyor.
Benim siteme gelen ziyaretçilerin yaptığı aramaların sonucu yine sitemde Googledakinin benzeri şekilde alt alta sıralanıyor.
Ziyaretçi herhangi bir ilana/bilgiye tıkladığında ilanın ait olduğu siteye yönlendiriliyor. Yani tamamen Google, Yahoo mantığı.
Şimdi bu indeksleme yaptığım sitelerden bir tanesi bana email yolu ile bizim bilgilerimizi kopyalama hakkınız yok derhal kaldırın diye bir mesaj gönderdi.
Bende kendilerine biz hiçbir ilanı kendi üyelerimizin yüklediği ilanlar gibi göstermiyoruz, hatta bizim bir üyelik bölümümüz dahi yok, bizim tek yaptığımız aramaları kolaylaştırmak ve yine ilanın ait olduğu siteye yönlendirmek dedim.
Eğer bu bir suç olsaydı Google, Yahoo gibi arama motorları davadan başını kaldıramazdı dedim.
Firma yetkilileri anlayışla karşılamadı ve ısrarcı oldular.
Benim bu sitenin ilanlarını kaldırmam gerekli mi?
Ayrıca sitemin her sayfasında "Sitemizdeki ilanlar bu bu sitelerden alınmıştır ve tüm kullanım hakları ilanın ait olduğu siteye aittir. Biz sadece bir arama motoruyuz" diye bir yazıda bulunmakta.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Re: Arama Motoru bir sitenin indexleme yapması suçmu?
rahatsız oluyorsa , disallow tag'ı eklesin robots.txt dosyasına, ama msn botu mail botu gibiyse yada wp-o-matic eklentisi içeriği çalıyorsa sorun olabilir