Re: Emre itaatsizlikte ısrar suçu hakkında
merhaba,
ben askerliğimi yaptığım sürede cep telefonundan mahkemeye çıktım fakat cezamı söylemedikleri için temyiz edemedim. bana birliğine gelecek oradan istersen temyiz edersin dediler. askerliğim bitti ve ben terhis olduktan sonra 25 gün ceza aldığımla ilgili kağıt birliğime gelmiş şimdide bana ulaşacak doğal olarak. Ayrıca askerliğim bitti ve askeriyede verdiğim adresim değişti şu an görev yerimdeyim bu durum bir şeyi değiştirir mi? bu kararın tebliğinin gelmesi ne kadar zaman alır (veya tebliğ gelmeden 10 gün sonra gelmi derler) ve bunu sivilde yatacam fakat öğretmen olduğum için yaz dönemine denk gelmesini istiyorum o yüzden sivilde temyiz edebilirmiyim?
çok fazla "ve" oldu arkadaşlar ama ben küçük bir yerde görev yapıyorum herkes herkesi tanıyor burada demezlerki askerde cep telefonu sorunu yaşadı ondan yattı, kim bilir neler olur. bu yüzden tedirginm. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
Emre İtaaitsizlikte Israr.
merhaba,
ben askerliğimi yaptığım sürede cep telefonundan mahkemeye çıktım fakat cezamı söylemedikleri için temyiz edemedim. bana birliğine gelecek oradan istersen temyiz edersin dediler. askerliğim bitti ve ben terhis olduktan sonra 25 gün ceza aldığımla ilgili kağıt birliğime gelmiş şimdide bana ulaşacak doğal olarak. bunun gelmesi ne kadar zaman alır ve bunu sivilde yatacam zaten biliyorum fakat öğretmen olduğum için yaz dönemine denk gelmesini istiyorum o yüzden sivilde temyiz edebilirmiyim?
şimdiden teşekkürler.
Re: Emre İtaaitsizlikte Israr.
Alıntı:
DeAtHLY rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
ben askerliğimi yaptığım sürede cep telefonundan mahkemeye çıktım fakat cezamı söylemedikleri için temyiz edemedim. bana birliğine gelecek oradan istersen temyiz edersin dediler. askerliğim bitti ve ben terhis olduktan sonra 25 gün ceza aldığımla ilgili kağıt birliğime gelmiş şimdide bana ulaşacak doğal olarak. bunun gelmesi ne kadar zaman alır ve bunu sivilde yatacam zaten biliyorum fakat öğretmen olduğum için yaz dönemine denk gelmesini istiyorum o yüzden sivilde temyiz edebilirmiyim?
şimdiden teşekkürler.
Suç, askeri bir suç olduğu ve askerken işlendiği için, yargılaman askeri mahkemede yapılmış. Bu yüzden Askeri Yargıtay'a temyiz edebilirsin sadece. Sivil kişi olman birşey değiştirmez. Ben de benzer bir durumdayım, sivilde temyiz etmek istiyorum ama ne yazık ki olmuyor. Yargılamanı yapan mahkemenin üst makamına temyiz edebilirsin. Bu durumda bu makam Askeri Yargıtay oluyor.
Temyizden cevabın gelmesi yaklaşık 7-8 ayı buluyor. Bu esnada bir avukata danış, belki hapis cezasını para cezasına çevirebilirsin. Ayrıca belirtmiş olduğun suçun işlenme tarihi 1 Mart 2008'den önce ise Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kanunundan yararlanıp hapis yatmadan kurtulabilirsin. İyi şanslar.