Almanya da boşanma davası
Aldırma gönül aldırma,
Bir arkadaşın adına yazıyorum. Bundan 1 yıl önce alman vatandaşı, Türk bayan ile Türkiye de evlililik yaptı. Almanya ya gitti Almanya da da aynı şekilde evliliğini tamamladı. Ancak kadının ailesi niyeti kötü olduğu anlaşıldı. Karısını her defasında kışkırtılar arkadaşım gider gitmez 3 ay içinde başladı, alman ya için geldin,beni sevmiyorsun falan filan, boşanmak için bahane aramaya başlamış,ve arkadaşın kafasının tası atmış,oda motorsiklet ile giderken sinirinden motoru trafik bariyerlerine vurmuş, eşi ile birlikte yaralanmış,eşinin şikayeti üzerine beni öldürmek istemiş diye adam öldürmeye teşşebüsten dolayı cezaevinde kalıyor, kadın tekrar savcılığa gidip ifadesini geri almış,ifademi geri alıyorum.demiş. ailesi bunu duyduğunda bu defa boşanma davası açmak için kadını zorlamışlar, duyduğu kadarıyla eşi boşanma davası için mahkemeye dilekçe vermiş, ancak sorum şu olacak,şu anda ceza davası sürmekte arkadaşım cezaevinde ve eğer Almanya da boşanma davası açılırsa sürec nasıl başlar,arkadaşım türk vatandaşı kendisi boşanmak istemiyor.Ailesine inat ve eşini sevdiğinden boşanmamak için diretirse zorunlu boşanma olurmu,boşanma olmadan, hapisten çıkar çıkmaz sınır dışı edilirmi, ,boşanma davası sürene kadar Almanya da kalırmı,boşanma davası ceza davasını etkilermi, Almanya ve Türkiye de boşanmamak için eşine ne tür zorluklar çıkar, sorularıma cevap verirseniz memnun olurum.teşekkürler