Ben de Her Türk Evladı Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyorum Ama
1987 Doğumluyum boyum 180 kilom 135 Askerlik yoklama kağıdım gelmedi. Askerlik şubeme Mail atıp durumumu sordum. Yoklama kaçağı oldugumu ve Okulumdan bazı kağıtlar istendi Okul Müdürüm bu kağıtları bana vermedi Askerlik Şubemden evrak istedi bende budurumu Askerlik şubeme Mail atıp Okula çağrı belgemi yolamaları rıca etim. Yoladılar ve elime geçti. Okulumda bu evrekları kendisinin yoladıgını söyledi ama yolanmamış . 2007 yılında mezun oldum Liseden. Geçen gün tesadüf üzerine arandıgımı öğrendim. Asker kaçagı olarak Askerlik şubeme gitmekten korkuyorum direk Askere alınırım diye. Ailemin tek Çocuğuyum ve evin tek çalışanıyım Babamın arkol sorunu nedeniyle hiçbir zaman düzenli bir işi olmuyor. İki işte birden çalışıp ev kiramı verip Evimi geçindirmeye çalışıyorum. herşeyden çok vatani görevimi yapmak istiyorum ama bir kaç Sene buna imkanım yok . Askerligimi Teciletirmemin bir yolu varmı?
Değerli hukukçularımızdan yanıtlar bekliyorum..
Re: Bende Her Türk Evledi Gibi Askerligimi Yapmak Istiyororum Ama
Hic korkmadan Askerlik Subesine gidiniz. Orada gorevli olan insanlarin amaclari yaslari itibairi ile askerlik yukumlulugu hakki doganlarin bu islemerini en kolay ve sorunsuz olarak yerine getirmelerini saglamaktir.
Eger Lise Mezunu iseniz 1111 sayili Askerlik Kanunun 36 nci maddesi geregince Askerliginizi erteleme hakkiniz var. Bu bilgiyi telefonlada kayitli oldugunuz Askerlik subesinden alabilirsiniz.
Yalniz Askerlik Subesine muracat etmeden mutlalaka onlari ariyarak baska hangi belgeleri istediklerini ogrenin.( fotograf,dilekce vs.)
Basarilar.
Re: Ben de Her Türk Evlendi Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyororum Ama
Sayın Bülent Yıldız elimde sadece şuan 2007 yılında liseden mezuniyet diplomam mevcut Askerlik şubem Ünverste ögrencisi olmam ve ögrenci belgemi isteyorlar şuan çalışıyorum öğrencidegilim ve asker kaçağı durumundayım İnaın dışarda yürümeye korkuyorum polis çeviip gbt ye sokacak diye bir de size bir şey daha sormak istiyorum
boyum 180 kilom 135 askere alınırmıyım
İlgilendiginiz için çok çok teşekür ediyorum
Re: Ben de Her Türk Evladı Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyorurum Ama
Arkadaşlar Yardim Edecek Kimse Yok Mu ?
Alıntı:
cigi_34 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Yardim Edecek Kimse Yok Mu ?
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????
????????????????????????????????
?????????????????????????
lütfen çok kötü sıkıştım
Cevap: Re: Ben de Her Türk Evladı Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyorurum Ama
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ???????
Cevap: Re: Ben de Her Türk Evladı Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyorurum Ama
Alıntı:
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ???????
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine bak.Ayrıca bu forumda bu konular çok yazıldı ve tartışıldı.Biraz çaba.
Cevap: Ben de Her Türk Evladı Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyorum Ama
lütfen çok sıkıştım artık
Cevap: Ben de Her Türk Evladı Gibi Askerliğimi Yapmak İstiyorum Ama
Alıntı:
lütfen çok sıkıştım artık
Arkadasım yol gosterılmıs saglık yonetmelıgını bak forumda bıraz ararsan sorularının tumunun cevaplarını bulacaksın kolay gelsın.