Kaçak durmundayken okul biterse tecil hakkı doğarmı?
1989 Ocak doğumluyum. Muayene kağıdım henüz elime ulaşmadığından (fakat vakti geldi) muayene olmadım. Şu anda muayene kaçağı gözüküyorum.
Bir türlü cevabını bulamadığım sorumda şu; Açık Öğretim Lisesinde okuyorum. Mayıs ayındada lise bitiyor ve iki yıl tecil hakkı oluşuyor. Fakat okulu bitiremeden kaçak durumuna düştüğümden dolayı, okul bittiğinde tecil hakkımdan yararlanamama gibi bir durum oluşurmu??
Re: Kaçak durmundayken okul biterse tecil hakkı doğarmı?
Dogum yiliniz itibari ile 31-10-2008 tarihine kadar askerlik muayenenizi yaptirmaniz gerekirdi. Bu muayenenin amaci sizin askerlige elverisli olup olmadiginizin tespiti ve vereceginiz bilgiler dahilinda TSK bunyesinde nereye yerlestirilebileceginiz konusunda hakkiniz yapilacak degerlendirmeye isik tutmaktir. Takip edebileceginiz yollar :
1- Kayitli oldugunuz Askerlik Subesi Asal Kisim Memuru ile gorusup en son Askerlik durumunuzu ogrenmelisiniz.
Eger yoklama kacagi Durumunda iseniz;
1- Acik ogretim lisesinden alacaginiz ogrenci belgesini kayitli olacaginiz Askerlik Subesine vermek olmalidir. Boylece dogacak ogrencilik hakkindan kaynakli Askerlik Tecil islemi yaptirabilirsiniz
ya da,
Mezuniyet tarihinize kadar hic bir islem yapmayip, Lisem mezunu oldugunuz gun itibari ile Askerlik Subenize Basvurarak 1111 sayili Askerlik kanunun 36.maddesi geregince Askerliginizin tecil edilmesi talebinde bulunabilirsiniz.
(Bu arada cebinizde herzaman bir ogrenci belgesi bulundurmayi unutmayin.)
Basarilar