İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir?
Merhaba...
Ben tam bir sene önce eşimden resmi olarak ayrıldım.Ayrıldığım eşimden olma 9 yaşında bir kızım ve 3 yaşında bir oğlum var..Çocuklarımın velayeti, anlaşmalı boşanmamız neticesinde bana verildi..
Bir sene dolduğunda ikinci bir evlilik yaptım..İlk eşim tehditlerle buna razı olmadığını gösterdi ve çocuklarımın velayetini bu sebeple alacağını söyledi..
İlk eşim İstanbul'da sözleşmeli belediye işçisi olarak çalışmakta..Ben boşanmanın ardından İzmir'e tayin oldum..Öğretmenim, herhangi bir madde bağımlılığım ya da psikolojik rahatsızlığım yok..(sadece hafif dozda bir antidepresan kullanıyorum.)Çocuklarımın ikinci eşimle mutlu olduklarını düşünüyorum..İlk eşimin çocuklara bakabilmesi için evinde sürekli kalan birinin yardımı gerekir..
Acaba ikinci evlilik yapmış olmam çocuklarımın velayetinin benden alınmasına sebep midir?
Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi Midir?
MADDE 183.- Ana veya babanın başkasıyla evlenmesi, başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu kılması hâlinde hâkim, re'sen veya ana ve babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır.
çocuğun eğitim, sağlık, kişisel, sosyal ve ahlaki gelişimindeki yetersizlik velayetin el değiştirmesi için haklı sebep sayılır
Yanıt için teşekkür ederim...
Alıntı:
Mine Meriçadalı rumuzlu üyeden alıntı
Yanıt için teşekkür ederim...
sosyal hizmet uzmanları pedegoglar şuanki aşinizi sizi ve çocukları incelemeye alır.. çocuklar durumdan memnunsa ,eğitim bakım ve sosyal yönden aksikleri yoksa genelde velayet sizde kalıyor. öyle evlendiniz hadi ver çocuğu diye bir yasa yok.. kendi evlenince ne yapacak çocukları sokağamı atacak.. sizin evlenmek hakkınız sa onunda evlenmesi hakkı.. babalar bu konuda fazla agresif ve bancil düşünüyorlar. kendileri evlenirken iyi biz evlenince ver çocuğu.. yok böyle bir saçmalıkkkkk..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 183.- Ana veya babanın başkasıyla evlenmesi, başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu kılması hâlinde hâkim, re'sen veya ana ve babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır.
Sayın dardayım bu maddeyi kim koymuş,hep kafamı kurcalar tırmalar durur,hic evlilikten velayet iptal edildiğini duydunmu.
Evet var bir ictihat kararlarıda karşıdaki erkeğin 5 cocuğu varmış kadında bir cocuğunla gitmiş bu erkekle evlenmiş,cocuğun gelişimi bilmemne bir sürü sıkıntılarla velayet anneden alınmış icerekli bir ictihat var.
Vakit ayırıp, ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim..
Ve evet, çocuklara bakabilmesi için ilk eşimin de evlenmesi ya da en azından bayan bir bakıcı tutması gerekir..Bakıcı tutmak için bütçe ayırabileceğini sanmıyorum, diğer seçenek de benim yaptığımı yapıp evlenmek..
Çocuklarımın velayetini alabilmek için, eşimle nafaka almamam konusunda anlaşmaya vardık, ve bir senedir de hiçbir maddi yardımını görmedik çok şükür!.Ama ben bir anneyim, çocuklarımın huzurlu, mutlu olduğunu, iyi bakıldıklarını bilsem onlardan ayrı kalmaya bile katlanırdım..Şimdi ki eşimin çocuklarımla sağlıklı iletişim kurabildiğini gördüğüm ve ailemin huzuruna tanık olabildiğim için içim hiç olmadığı kadar rahat..
Alıntı:
Mine Meriçadalı rumuzlu üyeden alıntı
Vakit ayırıp, ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim..
Ve evet, çocuklara bakabilmesi için ilk eşimin de evlenmesi ya da en azından bayan bir bakıcı tutması gerekir..Bakıcı tutmak için bütçe ayırabileceğini sanmıyorum, diğer seçenek de benim yaptığımı yapıp evlenmek..
Çocuklarımın velayetini alabilmek için, eşimle nafaka almamam konusunda anlaşmaya vardık, ve bir senedir de hiçbir maddi yardımını görmedik çok şükür!.Ama ben bir anneyim, çocuklarımın huzurlu, mutlu olduğunu, iyi bakıldıklarını bilsem onlardan ayrı kalmaya bile katlanırdım..Şimdi ki eşimin çocuklarımla sağlıklı iletişim kurabildiğini gördüğüm ve ailemin huzuruna tanık olabildiğim için içim hiç olmadığı kadar rahat..
Sayın mine hanım velayetinize birşey olmaz merak etmeyin,erkekler boşansalarda eşleninin evlenmelerini nedense hazmedemezler bu bilinen bir gercektir,ic güdüselmi nedir bilinmez.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Sayın mine hanım velayetinize birşey olmaz merak etmeyin,erkekler boşansalarda eşleninin evlenmelerini nedense hazmedemezler bu bilinen bir gercektir,ic güdüselmi nedir bilinmez.
alkışşşşşş işte bu.... :) kendileri yapınca hak sayıyorlar..
Neden bilmem, birden kanım kaynadı bu siteye..:)
Çoookk teşekkür ederim, sayenizde moral buldum, kaç zamandır ilk defa huzurla uyuyabileceğim...