Aile bütünlüğünün korunması
Sinop un durağan ilçesinde öğretmenim eşim 2007 yılında eş durumundan, durağanda açık olmaması nedeniyle yarım saat uzaklıktaki boyabat ilçesine geldi.Benim yatılı okulda görev yapmam nedeniyle ayrıca boyabatın zorunlu hizmet kapsamında olmaması nedeniyle ve bir dahaki eş durumu atamasında eşimin durağana gelebileceği düşüncesiyle durağana yerleştik. Maalesef hiç bir atama döneminde eş durumuna açılmadı ilginç olan yanı ise atamadan önce ilçe mem müdürü ile görüştüm ve bana 2 norm bulunduğunu açılabileceğini söylemesine rağmen merkezdeki 2 norm açılmadı 1,5 saat uzaklıktaki yiboya açıldı orada bulunan öğretmenin eşi oraya geçti.. eşim bu iki şehir arasında araç veya servis olmadığından dolayı çok sıkıntı çektik araba almak zorunda kaldık ve ilk dönem eşim okula giderken ciddi bir kaza geçirdi arabada 7000 tl lik hasar oluştu allahtan eşimin bir sağlık problemi olmadı Bunun dışında ciddi problemler yaşadık eşimin geç ve yorgun gelmesinden dolayı hep dışarıda yemek yemek zorunda kaldık kısaca maddi manevi problemlerimiz oldu..
Özür grubu atamasından sonra her iki ilçe mem müdürü ile görüşüp sıkıntılarımızı anlattık ve onlarda görevlendirme yapmaya karar verdiler ancak herkes olacak gözüyle bakarken bu gün valinin onaylamadığını öğrendim.. İki ilçe mem müdürü de razıyken vali neden onaylamaz..Ayrıca duyduğuma göre eş durumuna açmadıkları kadroları ara atamaya açmışlar bu nedemek oluyor anlamıyorum.. akp li olmadığımız için mi bize böyle davranılıyor ya da dalkavukluk yapmadığımız için mi.. bu nedenle norm kadro açmayan il milli eğitim müdürlüğünü mahkemeye vermeyi düşünüyorum.. şunuda belirteyim eşime yolluk falan da ödenmedi.. Bu ülkede bizi koruyacak yardımcı olacak bir kanun anayasa mutlaka vardır.. iki senedir evliyiz ama hala bir aile düzeni kuramadık...
size sorum şu bizi koruyan bir yönetmelik anayasa yasa kanun bir şey yok mu bu memlekette ...birilerine dalkavukluk yapmadan huzura eremezmiyiz?
Re: Aile bütünlüğünün korunması
Nasıl bir dava açmalıyım? Dava açarsam ben mi zararlı çıkarım? teşekkürler...
(ya da şu seçeneği mi kullanmalıyım: bu gün esnaftan bir abimiz bana akp ye 2 oyum var de iki tel ile işini hallederim hocam dedi... bende allaha şükür hala şerefim için yaşıyorum diye karşılık verdim..)
Sanırım yardım edebilecek kimse yok.. Yinede teşekkürler..
Bir de derdinizi Vali'ye anlatmayı deneseniz yararlı olabilir.