Orman arazisine ev yapmak
Merhaba arkadaşlar konuyu iceleyip yardımcı olacak arakadaşlara çok teşekkür ederim;
Ben 1999 yılında yayladan bir yer satın aldım ve hemen akabinde yere 2 katlı ev yaptım o zamanlar herkez muhtar senediyle yer satınalıyordu aldığım yerin dogusundaki yerde orman şefine aittir elimdeki senette yazılı bu aldığım yer iki kardeş arasında davalıydı ondan dolayı tapusu yoktu.ama ellerinde eski hudütlü tapu vardı Bu yerin ormanla hiçbir ilişkisi yoktu olduğu yerin ormanla arası 300 metreden fazladır sonra kardeşlerin birisi davayı kazanıyor diğer kardeş davayı temyiz etmek için yolluyor.ve daha sonra yargıtay 20. hukuk dairesi 2005 yılında yerin bir kısmını şahıslara ayırıyor ve kalan kısmın orman olduğu kararını veriyor tabi bu gelişmelerden bizim hiç haberimiz olmuyor biz kardeşler anlaşacak tapumuzu alcaz diye bekliyoruz tabi benim gibi mağdur 30 kişi var.daha sonra orman evin üstünde olan sınır taşlarını evin orman sınırları içinde kalacak şekilde yeniden düzenleme yapıyor ve şimdide orman bize evi boşaltmamız için yazı yazdı şimdide mahkememiz var yazın orman tespit komisyonu geldi onun kararıda yerin orman olmadığı doğrultusunda gelen adamlar öyle demişti ama elimizde o belge falan mevcut değil sizce bunun sonucu nasıl olur ben mahkemede kendimi nasıl savunmalıyım madem yer ilk aldığımda orman değildi sonradan nasıl orman olur ilk başta ormandı deseniz orman olsa orman şefi oradan yer alırmı ben ev yaparken kimse karışmadı yolu elektriği abonesi suyu herşeyi var orman olsa böyle yol elektrik su alınırmı abone olunurmu sizce burayı orman hakedermi benim ne yapmam lazım ormanı kaspetseydim kesinlikle kendimi savunmazdım ama nasıl iş aklımız ermedi ormanla uzaktan yakından alakası olmayan içinde birtek ağaç dahi olmayan yerimize orman dediler. cevaplarınız için teşekkürler
Re: Orman arazisine ev yapmak
kardeşim hakiki tapuyu tanımayan senin bu tapuyu tanırmı bu ülkede mülkiyet hakkı diye bişey yok ki bak sana insan nasıl mağdur edilir ve elinden tapusu alınır izle bütün medyada feryad ettiler...
http://video.turk.net/arama/izle/533...u---ZONGULDAK/